Banner 980x90

Projektiem energoefektivitātes uzlabošanai valsts nozīmes arhitektūras pieminekļu ēkās būs pieejami deviņi miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina pieteikt projektus konkursā par energoefektivitātes uzlabošanu valsts nozīmes arhitektūras pieminekļu ēkās, kur pieejamais finansējums būs deviņi miljoni eiro.

Projektu konkursa mērķis ir samazināt oglekļa dioksīda emisijas valsts nozīmes aizsargājamo arhitektūras pieminekļu ēkās, veicot to pārbūvi, atjaunošanu vai vienkāršotu fasādes atjaunošanu.

Konkursā vienam projektam pieejamais finansējums ir līdz četriem miljoniem eiro, ja projekta iesniegumā pieprasītais finansējums ir virs 500 000 eiro, bet līdz 500 000 eiro pieejamais finansējums būs projektam, ja pieprasītais finanšu instrumenta finansējums ir līdz 500 000 eiro. Maksimāli pieļaujamā Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalsta intensitāte nevar pārsniegt 85% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Noteiktais projektu īstenošanas periods ir četri gadi no līguma spēkā stāšanās brīža. Īstenošanas periods nozīmē projekta īstenošanas beigu termiņu - datumu, kad ēka ir pieņemta ekspluatācijā pēc tās atjaunošanas par finanšu instrumenta līdzekļiem.

Uz finansējumu var pretendēt atvasinātas publiskas personas, valsts tiešās pārvaldes iestādes, kas nodarbojas ar valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanu, valsts kapitālsabiedrība, kas nodarbojas ar valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanu, reliģiska organizācija, valsts dibināta izglītības iestāde vai valsts vai pašvaldības dibināta kultūras institūcija atbilstoši Kultūras institūciju likumam.

Projektā iekļautās aktivitātes plānots īstenot ēkā, kas atbilst valsts nozīmes aizsargājamā arhitektūras pieminekļa statusam, un tā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par būvju klasifikāciju atbilst kādai no noteiktajām klasēm, proti, tās ir pašizklaides pasākumiem paredzētas ēkas, muzeji un bibliotēkas, skolas, universitātes un zinātniskajai pētniecībai paredzētās ēkas, kulta ēkas, kultūrvēsturiskie objekti.

VARAM norāda, ka projekta iesniedzējam ir tiesības iesniegt vairākus projekta iesniegumus. Vienā projekta iesniegumā var ietvert aktivitātes, kuras paredzēts īstenot vienā valsts nozīmes aizsargājamā arhitektūras piemineklī un par vienu valsts nozīmes aizsargājamo arhitektūras pieminekli drīkst iesniegt tikai vienu projekta iesniegumu.

Projekta iesniegumi tiks pieņemti līdz 11.aprīlim.

Finansējums tiks atvēlēts no Emisijas kvotu izsolīšanas finanšu instrumenta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)