Banner 980x90

"Liepājas pusmaratonā" triumfē Jānis Višķers un Irīna Štūla-Pankoka

Foto: Sense Media
Foto: Sense Media
Ar Irīnas Štūlas-Pankokas un Jāņa Višķera triumfu pusmaratonā svētdien, 5.jūnijā, noslēdzās "Liepājas pusmaratons", pilsētas informācijas portālam Liepaja24.lv pastāstīja Liepājas sporta sērijas "Izrāviens" komunikācijas vadītājs Mārtiņš Jansons.

Rīdzinieks Jānis Višķers uzvaras laurus plūca, pieveicot 21,0975 km distanci 1 stundā, 10 minūtēs un 45.57 sekundēs. Otrais labākais rezultāts 21 kilometra distancē bija Dmitrijam Serjoginam, kurš trasē pavadīja attiecīgi 1 stundu, 10 minūtes un 47.86 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Kristaps Bērziņš ar laiku 1 stunda, 11 minūtes un 10.38 sekundes.

Sieviešu vidū labākā bija liepājniece Irīna Štūla-Pankoka – viņa pusmaratonu noskrēja 1 stundā, 27 minūtēs un 44.35 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Dace Dieviņa ar laiku 1 stunda, 58 minūtes un 10.30 sekundes, bet trešā ātrākā bija Rasa Muratova ar laiku 1 stunda, 58 minūtes un 42.63 sekundes.

Savukārt NIKE 10,9 kilometru skrējienā godpilno pirmo vietu ieguva Guntis Grīnvalds ar rezultātu 36 minūtes un 15.44 sekundes. Sieviešu konkurencē 10,9 kilometru distancē triumfēja Daiga Grickus ar laiku 42 minūtes un 20.51 sekundes.

Bet Tautas 5,9 kilometru skrējienā uzvarēja Reinis Hartmanis, trasē pavadot 16 minūtes un 09.98 sekundes, bet sieviešu grupā uzvarēja Gunta Holštroma ar laiku 20 minūtes 16.83 sekundes.

Pēc finiša Liepājas pusmaratona uzvarētājs jau trešo gadu pēc kārtas Višķers atzina, ka jūtoties ļoti labi. Par spīti vēja brāzmām, laikapstākļi skriešanai bijuši labvēlīgi, pagājušais un aizpagājušais gads šādā ziņā bijis daudz grūtāks. Viņš priecājas par trasē labo kompāniju - Dmitriju Serjoginu un Kristapu Bērziņu. Trijotne visas trases garumā principā turējusies kopā, un tikai pēdējos divos kilometros sportisti skrējuši uz pilnu jaudu. Ātrāks izrādījās Višķers.

"Trase brīžiem bija skrienama ātri, bet vietās, kur bija vecais bruģis, jāatzīst, ka skriet nebija patīkami. Jo tieši tur sanāca arī līkumi, kas principā izjauca visu ātro skrējienu," vērtējot trasi, pēc skrējiena secināja pusmaratona uzvarētājs. Viņš piekrīt, ka karstāk bijis pilsētas posmā, bet parkā, koku paēnā, gaiss bijis dzestrāks, svaigāks, līdz ar to skriet bijis vieglāk. Ar savu finiša rezultātu viņš nav apmierināts, lai gan jau pirms pasākuma Liepājā Višķers bija noskaņojies, ka tas būs vairāk kā treniņš, ņemot vērā, ka pirms nedēļas bija noskrieta tāda pati distance.

Pēc aizvadītajiem skriešanas svētkiem Reinis Rozītis, viens no "Liepājas pusmaratona" organizatoriem, atzina, ka pilsēta ir gatava tam, lai sacensības izvērstu vēl plašākas un trase vītos vēl tālāk, nekā tā bija veidota šogad. "Atzīstu, - kļūdiņas bija, taču, ja mēs nedarītu, nekad neiemacītos," uzvēra Rozītis. "Kopumā visi nostrādāja tā, ka nebija nekādu problēmu un skrējēji varēja skriet ne tikai pa Jūrmalas parku, bet arī pa pilsētu," par aizvadīto dienu bija gandarīts rīkotājs, izsakot lielu pateicību arī visiem iesaistītajiem brīvpātīgajiem. "Man ir prieks par mazo bērnu atsaucību, par viņu interesi piedalīties. Un reizē arī izkustējās viņu mammas, paskrienot stadiona aplīti līdzi," Rozītis cer, ka šodien izdevies arī kādu iedvesmot pievērsties aktīvākam dzīvesveidam, kas ir arī viens no šī, kā pasākuma, mērķiem. Runājot par sēriju "Izrāviens", Rozītis novērojis, ka dalībnieki domā par kopvērtējumu un kalkulē, kurā distancē būtu izdevīgāk piedalīties. "Man prieks par to, ka cilvēkiem nav vienalga," Rozītis vēlreiz guvis apliecinājumu tam, ka radītais seriāls "Izrāviens" pilsētai bija nepieciešams.

Ikviens "Liepājas pusmaratona" dalībnieks, arī mazuļi un bērni, saņēma unikāla dizaina medaļu. Savukārt ātrākie dažādās vecuma grupās cīnījās par 1600 eiro naudas balvām, 23 trofejām, kā arī citiem labumiem no sacensību atbalstītājiem.

Jāatzīmē, ka "Liepājas pusmaratons" norisinājās sporta sērijas "Izrāviens" ietvaros, kas radīta, lai bagātinātu pilsētas sporta dzīvi. Tautas skrējiena, NIKE skrējiena un pusmaratona distances finišējušie uzsāka cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" kausu. Lai to iegūtu, dalībniekiem jāpiedalās vismaz trīs sporta sērijas "Izrāviens" sacensībās.

Jau vēstīts, – šogad pusmaratonam ir jauna trase, un skriešana notika tuvāk pilsētas centram. Organizatori bija parūpējušies, lai skrējēji varētu sajust ne tikai sportisku azartu, bet arī skatīt daudz vairāk Liepājas pilsētainavas skaistumu, nekā tas bijis līdz šim. Tāpat šajā dienā bija padomāts par daudzveidīgām sportiskām aktivitātēm gan lieliem, gan maziem. Tas šo dienu padarīja par sirsnīgiem un ģimeniskiem svētkiem gan liepājniekiem, gan pilsētas viesiem.

"Liepājas pusmaratonu", kas notika jau sesto gadu, rīkoja Liepājas Vieglatlētikas klubs ar Liepājas pilsētas atbalstu.

Plašāka informācija, rezultāti, kā arī fotogrāfijas no sacensību dienas apskatāmas mājaslapā izraviens.eu vai pusmaratons kontā "Facebook".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)