Banner 980x90

Rīgas Stradiņa universitāte iegādājas kapitāldaļas Liepājas reģionālajā slimnīcā

Rīga, 5.sept., LETA. Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) iegādājusies SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" kapitāldaļas, lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, veicinātu cilvēkresursu piesaisti Liepājai un uzlabotu ilgtermiņa sadarbību starp augstskolu un Liepājas pašvaldību, aģentūrai LETA pastāstīja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Pārrunājot abu iestāžu ilgtermiņa sadarbību, kas paredz, ka slimnīcā tiks veidota RSU studiju un pētniecības klīniskā bāze, šodien, 5.septembrī, RSU rektors Aigars Pētersons tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu un slimnīcas valdes priekšsēdētāju Edvīnu Striku.

Pētersons sacīja, ka RSU sadarbība ar reģionālajām slimnīcām notiek saskaņā ar augstskolas ilgtermiņa attīstības stratēģiju. "Veidojot klīniskās bāzes ārpus Rīgas, mēs paplašinām iespējas studentiem apgūt praktiskās iemaņas un kompetences. Šādi RSU palīdz arī slimnīcām un visai praktiskajai veselības aprūpes sistēmai nodrošināt trūkstošās vakances," pauda augstskolas rektors.

Arī Ansiņš uzsvēra, ka šī sadarbība ir būtiska un tas ir drošs pamats veselības nozares nākotnei visiem Kurzemes reģiona iedzīvotājiem.

"Tā kā jau šobrīd Latvijā trūkst konkrētu jomu medicīnas speciālistu, sadarbība ar RSU ir stabils garants tam, ka nākotnē Liepājas slimnīcā būs iespēja veiksmīgāk piesaistīt jaunos profesionāļus, kas ne tikai palielinās pakalpojumu pieejamību, bet arī uzlabos veselības aprūpi kopumā," stāstīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks 

Šī gada 5. martā RSU parakstīja līgumu ar Liepājas pilsētas pašvaldību, Liepājas reģionālo slimnīcu un Liepājas Universitāti, lai aktivizētu RSU studentu un rezidentu praktiskās mācības Liepājas slimnīcā, kā arī sekmētu jauno ārstu darba izvēli Liepājā, stāstīja Gediņa.

Tāpat viņa skaidroja, ka RSU vēlas iesaistīt slimnīcas ārstniecības personālu mācību un pētniecības procesā, nodrošinot darbiniekiem pieejamību RSU zināšanu un datu resursiem, datu bāzēm, bibliotēkas resursiem, kā arī nodrošinātu akadēmiskā personāla atbalstu.

Gediņa uzsvēra, ka veselības ministrijas Cilvēkresursu attīstības plāna ieviešanai ir nepieciešams RSU atbalsts reģioniem, tādēļ RSU kopā ar Liepājas domi sākuši darbu pie priekšlikumiem rezidentūras uzlabošanā, lai arvien vairāk jauno ārstu nokļūtu reģionos.

Šajā akadēmiskajā gadā uz Liepājas slimnīcu dosies aptuveni 120 RSU studenti ķirurģijas, kardioloģijas un anestezioloģijas cikla ietvaros.

RSU veido mācību slimnīcu tīklu, iesaistot tajā ne tikai Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu un Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, bet arī lielākās reģionālas slimnīcas.

Universitāte ir kļuvusi par kapitāldaļu turētāju Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā un Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kā arī noslēgusi sadarbības līgumu ar Vidzemes slimnīcu Valmierā, stāstīja mediju attiecību vadītāja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)