Banner 980x90

Rucavas novada deputāti lūgs valdību novada teritorijā izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā

Rīga, 2.aug., LETA. Šonedēļ Rucavas novada domes deputāti ārkārtas domes sēdē nolēma lūgt Ministru kabinetu izsludināt ārkārtējo situāciju Rucavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, liecina ārkārtas domes sēdes lēmums.

Domes sēdē izskatīja zemnieku un zemnieku saimniecību "Timbras" un "Lendumi" iesniegumu, kurā norādīts, ka maijā, jūnijā un jūlijā Rucavas novada teritorijā nokrišņu daudzums bijis nepietiekams augu normālai veģetācijai, kā arī attīstības un augšanas nodrošināšanai.

Tā rezultātā pašlaik lauksaimniecības zemes daudzviet ir izkaltušas un augi novārguši vai pilnībā iznīkuši. Zemnieki aicina novadā izsludināt ārkārtas situāciju, jo sausums apdraud šā rudens ražu. Atjaunotie zālāji izdeguši un dod mazāku ražu, šajā laikā lopkopības produkcijas apjoms ir samazinājies un turpina kristies, zālāju atāls neaug, tātad radušos zaudējumus nav iespējams atgūt, norādīts domes sēdes protokolā.

Lēmumu lūgt valdībai Rucavas novada administratīvajā teritorijā izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā, domes deputāti pieņēma, pamatojoties uz likuma "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" 4.panta otro daļu, kurā noteikts, ka ārkārtējo situāciju var izsludināt tāda valsts apdraudējuma gadījumā, ja būtiski apdraudēta saimnieciskās darbības drošība, 5.panta pirmo daļu un 6.panta pirmās daļas 3.punktu, kurā teikts, ka pašvaldības dome var lūgt izsludināt ārkārtējo situāciju un iepriekš minētā likuma 5.panta pirmās daļas nosacījumiem par to, ka ārkārtējo situāciju izsludina Ministru kabinets uz noteiktu laiku, bet ne ilgāk par trim mēnešiem.

Deputāti vienojās nosūtīt vēstuli Ministru kabinetam, Zemkopības ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)