Banner 980x90

Rūpniecības produkcijas izlaides apjoms Liepājā pērn pieaudzis par 4,2%

Rīga, 7.marts, LETA. Rūpniecības produkcijas izlaides apjoms Liepājā 2018.gadā turpinājis augt, un pieaugums pērn sasniedzis 4,2%, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Kopumā apstrādes rūpniecības produkcija Liepājā saražota 282,4 miljonu eiro apmērā un realizēta 287 miljonu eiro apmērā. Statistika liecinot, ka 2018.gadā Liepājā turpinājis pieaugt gan saražotās, gan realizētās rūpniecības produkcijas apjoms, veidojot 3,9% no Latvijas kopapjoma.

Salīdzinot ar 2017.gadu, rūpniecības produkcijas izlaides apjoms palielinājies par 4,2% jeb par 11,3 miljoniem eiro. Arī realizētās rūpniecības produkcijas apjoms palielinājies par 7,1 miljoniem eiro jeb par 2,5%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Saražotā produkcija gan eksportēta, gan realizēta vietējā tirgū. Eksportētās rūpniecības produkcijas īpatsvars Liepājā 2018.gadā bija 78% jeb 222,5 miljoni eiro. Savukārt vietējā tirgū realizētas preces par 64,5 miljoniem eiro.

Rūpniecības produkcijas apjoma tendence 2018.gadā Liepājā bija augoša, bet lēnāka nekā pirms gada. Tomēr gada griezumā rūpniecības nozare bijusi stabila, secinājusi pašvaldība.

Prognozēts, ka 2019.gadā rūpniecības apjoma pieaugums saglabāsies iepriekšējā gada līmenī. Tomēr Latvijas un Liepājas ekonomiku galvenokārt var ietekmēt ārējie faktori, piemēram, notikumi saistībā ar "Brexit" procesu, kā arī jau 2018.gadā aktualizētais darbaspēka trūkums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)