Banner 980x90

Sāk kriminālvajāšanu pret vīrieti par zādzību no veikala Liepājā

Rīga, 2.maijs, LETA. Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas lūgušas sākt kriminālvajāšanu lietā par zādzību no tirdzniecības vietas Liepājā un Karostā, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts 1998.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Šā gada 9.februārī ap plkst.5.40 VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī saņemta informācija par to, ka Liepājā, kādā veikalā Karostā persona, izsitot veikala logu, no tā ir centusies aiznest kases aparātu. Tāpat konstatēts, ka ir nozagtas dažādas preces. VP par notikušo tika sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā.

"Noskaidrots, ka vīrietis 9.februārī laika posmā no plkst.2 līdz 5 vairākas reizes bija piegājis pie veikala logiem Karostā un pētījis veikala iekārtojumu, tādējādi izplānojot iekļūšanu veikalā. Ap plkst.5.10 vīrietis no tuvumā esošās asfalta gabalu kaudzes paņēma asfalta gabalu, kuru ielika polietilēna maisā un ar to izsita veikala stikla rūti. Caur izsisto stikla rūti vīrietis no iekšpuses atvēra otru pusi stikla vērtnei un pa to iekļuva veikala telpās," stāstīja Šeršņova.

Vīrietis no veikala letes paņēma kases aparātu, kuru centās iznest caur veikala logu, taču viņam tas neizdevās. Tad viņš mēģināja kases aparātu atvērt, bet arī neveiksmīgi, līdz ar to viņš, pārkāpjot pāri letei, piegāja pie tabakas izstrādājumu stenda, no kurienes maisiņā lika vairākus cigarešu iepakojumus un no netālu esošā plaukta paņēma vienu autiņbiksīšu iepakojumu "Pampers". Ar nozagtajām precēm vīrietis caur logu izkļuva ārā no veikala telpām.

Minētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Vīrietis izdarīto atzīst un izmeklēšanā sadarbojas, tāpat daļa no nozagtajām mantām ir atgūtas. Vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteikts tiesa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)