Banner 980x90

Samsung vai Sony telefons – kādu mobilo telefonu izvēlēties?

Foto: 1a.lv
Foto: 1a.lv
Aiz kalniem vairs nav Ziemassvētki un Jaunais gads, tāpēc – varbūt pienācis laiks iepriecināt sevi ar jaunu mobilo telefonu? Ja Tev šķiet, ka atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša, iepazīsties ar rakstā esošo informāciju, lai noskaidrotu, kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko ierīci no vairākiem tūkstošiem mobilo telefonu modeļiem!

Samsung telefoni – pārliecinošā vadībā
Vai atceries laikus, kad pārdotāko un populārāko mobilo telefonu topos gozējās Somijas kompānijas Nokia lolojumi? Nu šis laiks jau sen kā aiz muguras, un topu augšgalā tagad atrodas Samsung telefoni. Vai zini, kāds ir Samsung ražoto mobilo telefonu veiksmes noslēpums? Tādi patiesībā ir vairāki – lūk, daži no tiem!
♦ Plašs telefonu klāsts: ja esi nolēmis iegādāties Samsung telefonu, noteikti spēsi atrast piemērotu modeli. Kompānija ražo gan vecos labos podziņtelefonus tiem, kuriem telefons ir nepieciešams tikai un vienīgi zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai (lai gan arī pašiem lētākajiem modeļiem ar fizisku tastatūru šobrīd mēdz būt arī kalkulators, lukturītis, kamera, radio un citas pamatfunkcijas), gan tādus flagmaņus kā Samsung Galaxy, kas izceļas ar pašām modernākajām funkcijām un jauninājumiem.
♦ Pieejama cena: neatkarīgi no tā, kāds mobilais telefons Tev nepieciešams, Samsung telefoni izceļas ar patīkamu cenu – ne visi ražotāji spēj piedāvāt viedtālruni ar skārienjutīgu ekrānu zem 100 eiro.
♦ Iespēja uzlabot atmiņas apjomu: nav noslēpums, ka viens no sīvākajiem konkurentiem Samsung telefoniem ir Apple ražotie iPhone. Arī šie mobilie telefoni, protams, izceļas ar lielisku kvalitāti, taču Samsung telefoni sniedz būtisku priekšrocību – ja ar iebūvēto atmiņu Tev būs par maz, varēsi to ērti papildināt, iegādājoties atmiņas karti. Lieki piebilst, ka iPhone telefoni šādu opciju nepiedāvā, tāpēc vienmēr nepieciešams sekot līdzi tam, lai telefona atmiņa nebūtu pārāk pilna.
♦ Pašrocīgi nomaināma baterija: uzreiz gan jāsaka, ka šī iespēja nav pieejama jaunākajiem Samsung modeļiem, taču vecākie un salīdzinoši vienkāršākie mobilie telefoni izcēlās ar iespēju bateriju izņemt un ielikt pašrocīgi. Ja, piemēram, esi garu pārgājienu cienītājs, taču bez telefona iztikt nevari, risinājums ir pavisam vienkāršs – paņem līdzi kādu uzlādētu papildu bateriju (to gan nāksies iegādāties atsevišķi), un varēsi neuztraukties par to, ka vairākas dienas neesi rozešu tuvumā.

Esam noskaidrojuši galvenos iemeslus, kāpēc Samsung telefoni ir tik iecienīti visā pasaulē, taču – vai esi dzirdējis, kādas iespējas piedāvā viedtelefoni Sony? Par to – raksta turpinājumā!

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv


Viedtelefoni Sony – alternatīvs dizains, lieliska kvalitāte
Lai gan viedtelefoni Sony nav atrodami top trīs pārdotāko zīmolu topā (starp Sony un Apple telefoniem uz goda pjedestāla pēdējā laikā visbiežāk gozējas Huawei telefoni), tas nekādā ziņā nemazina šo telefonu vērtību. Vēlies zināt, ar kādām īpašībām izceļas viedtelefoni Sony? Turpini lasīt un noskaidro!

Vienots un interesants dizains
Vai esi cilvēks, kurš pasauli uztver vizuāli, un Tev ir svarīgi, lai Tavs telefons atšķirtos uz pārējo fona? Tādā gadījumā viedtelefoni Sony Tev noteikti ies pie sirds! Visi šī zīmola mobilie telefoni izceļas ar savu dizainu – telefonam ir salīdzinoši "asi" stūri, un tie pieejami dažādos krāsu toņos. Nav nozīmes, vai Tava mīļākā krāsa ir melna vai rozā – Sony telefonu klāstā noteikti atradīsi piemērotu modeli.

Augsta korpusa kvalitāte
Lai gan par šo aspektu domā vairāki mobilo telefonu ražotāji, Sony telefonus vērts izcelt īpaši – lielai daļai no tiem ir gan īpaši izturīgs ekrāns, gan arī aizsardzība pret putekļiem un ūdeni. Tiesa gan, ja vēlies telefonu, kas nebeigs darboties pēc ūdens šļakstiem un ekrānu nesabojās atslēgu saišķis, kas gadījies tajā pašā kabatā, kurā atrodas telefons, noteikti ieskaties specifikācijā – katrs modelis tomēr ir atšķirīgs.

Kamera, kas palīdz radīt lieliskas fotogrāfijas un video
Ja mēs veiktu aptauju, lai noskaidrotu, kas ir būtiskākās funkcijas, ko sniedz telefons, attēlu un video uzņemšana noteikti ierindotos topa augšgalā, tādēļ kameras kvalitātei telefonā ir ļoti liela loma, un Sony to ņem vērā. Viedtelefoni Sony ir aprīkoti ar patiešām augstas klases kamerām, un par to liecina kāds fakts – dažādas Sony ražotas kameru detaļas tiek izmantotas arī citu brendu telefonos, tostarp arī Apple iPhone!

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
Gribu jaunu tālruni – kā lai veicu pareizo izvēli?
Telefona iegāde galu galā ir visai nopietns solis – tā ir ierīce, kuru, visticamāk, izmantosi ik dienas, tāpēc ir svarīgi, lai telefons spētu nodrošināt visas nepieciešamās funkcijas. Kā zināt, kurš no visiem modeļiem Tev būs vispiemērotākais? Ņem vērā mūsu padomus, un telefona iegāde Tev neradīs nekādas problēmas!

Ekrāna izmērs – viens no galvenajiem faktoriem
Pirmkārt, Tev nepieciešams saprast, kāds ir Tava ideālā telefona ekrāna izmērs. Ja ar to vēlies skatīties filmas, sērfot internetā un veikt vēl virkni darbību, kas saistītas ar ilgstošu lūkošanos telefona ekrānā, noteikti izvēlies pēc iespējas lielāku ekrānu, taču ņem vērā, ka līdz ar to palielināsies arī paša telefona izmērs. Telefona izmērs var ietekmēt arī rakstīšanu, respektīvi – jo ekrāna izmērs mazāks, jo saspiestāka būs klaviatūra, tādējādi nedaudz apgrūtinot rakstīšanu.

Operatīvā atmiņa un procesors parūpēsies par ātru un uzticamu darbību
Spēļu spēlēšana, video skatīšanās un bilžu apstrāde ir tas, bez kā telefonā nevari iztikt? Tādā gadījumā noteikti izvēlies telefonu, kas aprīkots ar jaudīgu procesoru, un nozīme būs arī operatīvajai atmiņai – lai vienlaicīgi darītu vairākus uzdevumus, tai vajadzētu būt vismaz vienam gigabaitam, bet jaunākie mobilie telefoni arvien biežāk tiek aprīkoti ar divu un vairāk gigabaitu operatīvo atmiņu – tās nekad nevar būt par daudz!

Cik daudz atmiņas Tev nepieciešams?
Uzmanību noteikti pievērs arī tādam faktoram kā atmiņas apjomam – no tās atkarīgs, cik daudz dažādu failu un aplikāciju telefonā varēsi uzglabāt. Tiesa gan, Samsung telefoni, viedtelefoni Sony un citi mobilie telefoni (izņemot Apple iPhone) parasti piedāvā opciju atmiņas apjomu palielināt, izmantojot atmiņas karti, taču ir arī izņēmumi, tādēļ pirms telefona iegādes pārliecinies, vai nepieciešamais apjoms Tev būs pietiekams, un, ja par to šaubies – vai un cik lielas ietilpības atmiņas karti tajā iespējams ievietot. Un vēl neaizmirsti, ka realitātē telefons neļaus izmantot visu norādīto atmiņas apjomu – daļu no tās aizņems operētājsistēma.

Kamera un baterijas darbības laiks – ne mazāk svarīgi parametri
Savukārt, ja ar telefonu grasies arī fotografēt un filmēt, painteresējies par kameras kvalitāti. To vislabāk vari izdarīt, sameklējot internetā fotogrāfijas, kas radītas ar konkrēto telefona modeli. Un, protams, baterijas darbības laiks – ja Tev ir svarīgi, lai telefons neizslēgtos pašā svarīgākajā brīdī, painteresējies, cik stundu ar konkrēto modeli iespējams darboties, neveicot uzlādi. Taču ņem vērā – šie rādījumi tomēr ir aptuveni.

4G telefoni – mūsdienu standarts
Būtībā ikviens cilvēks šobrīd telefonu izmanto arī sērfošanai internetā. Ja arī Tu esi pieskaitāms šai kategorijai, noteikti pievērs uzmanību tam, vai telefonam ir 4G funkcija. 4G telefoni spēj nodrošināt daudz lielāku interneta ātrumu – 3G maksimālais ātrums ir vien 3.6 MB/s, savukārt 4G telefoni ir vairākas reizes ātrāki, spējot sasniegt pat 150 MB/s. Tiesa, šobrīd 4G telefoni būtībā ir standarts.

Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv
Vai esi nolēmis, ka Tev nepieciešams jauns mobilais telefons? Ienāc 1a.lv un izvēlies piemērotāko – mūsu klāstā ir gan Sony, gan Samsung telefoni un, protams, arī visu citu zīmolu populārākie mobilie telefoni!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)