Banner 980x90

Sesks ievēlēts par Liepājas mēra vietnieku stratēģiskās plānošanas jautājumos

Liepāja, 22.nov., LETA. Līdzšinējais Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) šodien tika ievēlēts par domes priekšsēdētāja vietnieku stratēģiskās plānošanas jautājumos.

Pēc apstiprināšanas jaunajā amatā domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (LRA) paziņoja, ka viņš darbā vēlas sinerģiju ar pieredzi un zināšanām, tāpēc aicināja deputātus balsot par grozījumiem pašvaldības nolikumā un kā vietnieku ievēlēt Sesku. Vilnītis atgādināja, ka oktobrī amatu pametis domes priekšsēdētāja vietnieks tūrisma un investīciju jautājumos Ģirts Kronbergs (LRA), un amata vieta ir vakanta. Taču, viņaprāt, lietderīgāk ir mainīt vicemēra atbildības jomu, grozot pašvaldības nolikumu.

Deputāti atbalstīja priekšlikumu noteikt par vietnieka atbildības jomu stratēģisko plānošanu un ar desmit deputātu atbalstu Sesks tika ievēlēts vicemēra amatā. Kopā Vilnītim ir trīs vietnieki.

Sesks pirms ievēlēšanas gan atzina, ka ģimenei solījis vairs neuzņemties amatus, taču sarunās ar deputātiem savu viedokli mainījis. Viņš neslēpa, ka laiks ir izaicinājumu bagāts, jo valstī nav apstiprināta valdība un nākamā gada budžets.

Pēc Seska apstiprināšanas amatā Kronbergs paziņoja, ka noliek deputāta mandātu, jo viņu gaida jauni izaicinājumi ārpus Latvijas robežas.

Tāpat šodien darbu Liepājas domē sākusi deputāte Gaļina Skorobogatova (S), kura ieņēmusi Saeimā no partijas "Saskaņa" ievēlētā Liepājas domes deputāta Valērija Agešina vietu.

Jau vēstīts, ka par jauno Liepājas domes priekšsēdētāju ceturtdien ārkārtas domes sēdē ievēlēts deputāts Vilnītis, nomainot 21 gadu šajā amatā pavadījušo Sesku. Vilnītis bija vienīgais kandidāts uz mēra amatu. Viņš ievēlēts ar 11 balsīm "par" un trīs balsīm "pret".

Jauna mēra ievēlēšana bija nepieciešama, jo Sesks saskaņā ar iepriekš panākto vienošanos ar Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputātiem paziņoja par atkāpšanos no amata, un tamdēļ tika sasaukta ārkārtas sēde jauna pilsētas vadītāja ievēlēšanai.

Lai arī mēra nomaiņa tika apsolīta uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām, šoruden puses, īpaši Seska "nometne", par izmaiņām runāja nelabprāt, brīžiem raisot runas, ka solītās izmaiņas varētu arī nenotikt.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada jūnijā, izveidojot Liepājas domē koalīciju, kurā strādā seši no Liepājas partijas un pieci no LRA ievēlētie deputāti, tika panākta vienošanās, ka LRA sākotnēji Liepājas mēra amatā atbalstīs līdzšinējo domes priekšsēdētāju Sesku. Savukārt šā gada rudenī būs jauns balsojums un par mēru tiks ievēlēts LRA kandidāts.

Vilnītis iepriekš apliecināja, ka ir gatavs ieņemt Liepājas mēra amatu. "Spēks man ir. Tas, kas ir solīts, tas ir jādara. Esmu tam gatavojies, noliekot malā visus citus pienākumus. Esmu atstājis amatus gan Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, gan "Liepājas Papīrā". Pēdējais, ko septembra vidū atstāju, bija "Liepājas Papīra" valdes priekšsēdētāja un meitas uzņēmuma "LP fabrika" valdes priekšsēdētāja amats," iepriekš sacīja Vilnītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)