Banner 980x90

Sesks: Jaunajā Saeimā Liepāja būs vāji pārstāvēta, tāpēc pilsētai svarīgi projekti sāks bremzēties

Rīga, 19.okt., LETA. Jaunievēlētajā Saeimā Liepāja būs vāji pārstāvēta, tāpēc daudzi pilsētai svarīgi projekti sāks bremzēties, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" norādījis Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Pēc viņa teiktā, 13.Saeimas vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka Liepāju jaunajā parlamentā pārstāvēs tikai divi cilvēki - Uldis Budriķis (JKP) un Valērijs Agešins (S). "Tik neliela Liepājas pārstāvniecība Saeimā nekad nav bijusi, tāpēc liepājniekiem jārēķinās ar to, ka daudziem tā būs patiesības stunda: paredzu, ka daudzi Liepājai svarīgi projekti sāks bremzēties, jo tiem vairs nebūs stabila politiskā atbalsta, kāds bija līdz šim," norāda Sesks.

Viņš gan apgalvo, ka centīsies strādāt ar visiem parlamenta deputātiem, kuri būs atvērti sadarbībai un Liepājas vajadzību uzklausīšanai, taču būšot nopietni jārēķinās ar to, ka "Liepājas sūtņu" skaits ir ļoti mazs.

Liepājas mērs uzskata, ka Latvija varētu daudz veiksmīgāk attīstīties, ja būtu stiprs varas centrs un spēcīgi reģioni. "Tas, ko redzu šajā Saeimā: reģionu pārstāvji ievēlēti ļoti mazā skaitā. Visvairāk viņu bija Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Latvijas Reģionu apvienībai (LRA). Tagad ZZS ir 11 vietas, LRA vispār nav ievēlēta Saeimā," uzsver Sesks.

Viņaprāt, reģioni nevar attīstīties bez sadarbības ar centrālo valsts aparātu. Ja reģionos nebūs attīstības, tad tur nebūs darba vietu un cilvēki joprojām tās turpinās meklēt ārpus Latvijas, līdz ar to ražotnes, kas atradīsies reģionos, būs spiestas meklēt strādniekus ārpus valsts, brīdina Liepājas mērs, norādot, ka tāda tendence jau patlaban ir vērojama Liepājā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)