Banner 980x90

Sesks: Liepāja ir investīcijām pievilcīga un atvērta

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Liepāja ir pievilcīga un atvērta ārzemju investīcijām, ko nodrošinājis gadiem ilgais darbs, attīstot pilsētas infrastruktūru, Rietumu Radio informēja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

"20 gadus ilgs mērķtiecīgs darbs ir devis rezultātu. 14 lieli skandināvu uzņēmumi strādā "Liepājas biznesa centrā" Kapsēdes ielā, tie attīstās un turpina investēt. Nodrošinātas 800-900 darbvietas, kas nākamgad, visticamāk, pieaugs līdz tūkstotim," sacīja Sesks.

Nepieciešams, lai ražotājiem būtu pieejams ūdens, gāze, elektrība, pievedceļi, dzelzceļš.

Liepājā jauni uzņēmumi attīstās arī teritorijās Tosmarē, pie uzņēmuma "Līvu alus" un Meldru ielā. Četras piecas reizes nedēļā kursē prāmis uz Zviedriju un Vāciju.

"Ap 2008.gadu Liepājā bija sarežģīti atrast augstas kvalifikācijas darbiniekus. Tagad kadru sagatavošanu rūpniecības uzņēmumiem galvenokārt nodrošina modernizētais Liepājas tehnikums," uzsvēra Sesks.

Ir publiskoti Valsts reģionālās attīstības aģentūras veiktā pētījuma rezultāti, kura mērķis bija noteikt investīciju vides pievilcību. "Liepājai ir augsts reitings teritorijas plānošanas un zemes izmantošanas rangā, kur viens no galvenajiem kritērijiem ir rūpniecības apbūves teritoriju īpatsvars," piebilda Sesks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)