Banner 980x90

Šī gada pirmajā ceturksnī Liepāju apmeklējuši vairāk nekā 16 000 tūristu

Liepāja, 25.maijs, LETA. Tūrisma nozare Liepājā uzrāda arvien labākus rādītājus, ceturtdien intervijā "Rietumu radio" atklāja Liepājas Pašvaldības priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas Parija").

2018.gada 1.ceturksnī Liepājas viesu skaits sasniedzis 16 281, kas ir par 10,88% vairāk nekā šajā pašā periodā 2017.gadā.

Sesks pauda gandarījumu, ka tūrisma nozarei izdevies sasniegt šādus rezultātus tieši nesezonā. "Viesnīcu kapacitāte palielinās. Ir piebūvētas un projektētas jaunas viesnīcas. Tas faktiski ir rezultāts tam, ka iepriekšējos gados tūristu skaits palielinās. Vasaras mēnešos viesnīcas ir pilnībā rezervētas," paskaidroja Liepājas Pašvaldības priekšsēdētājs.

Viņš uzsvēra, ka viesnīcu lielais noslogojums sāk traucēt dažādu pasākumu organizēšanu. "Nakšņojošo skaits jau 1.ceturksnī ir palielinājies par vairāk kā 10% pret 2017.gadu. Tas ir labs rādītājs, ka tūristi arvien biežāk izvēlās arī nesezonā Liepājā ierasties un tas, savukārt, ir laiks, kad viesnīcas un kafejnīcas nav noslogotas," sacīja Sesks. Viņš piebilda, ka nesezona tūrisma nozarei ir grūts periods, jo izglītoti darbinieki esot zelta vērtē un šajā periodā viņus nevar pietiekami nodarbināt. Tādēļ arī arvien vairāk sporta un kultūras pasākumus Liepājā organizē tieši ārpus aktīvās tūrisma sezonas.

Lielākais tūristu pieaugums ir ārvalstu viesu segmentā, šis rādītājs audzis par 26,55%, kamēr Latvijas tūristu pieaugums ir par 6,87%.

"Stabili palielinās arī Liepājas apmeklēšanas ilgums. Ārvalstu tūristi Liepājā uzturas ilgāk par Latvijas tūristiem. 1.ceturkstnī vidēji 1,82 naktis," teica Sesks.

Liepāju visvairāk apmeklējuši tūristi no Lietuvas, Krievijas, Igaunijas, Somijas, Dānijas, Vācijas, Baltkrievijas, Polijas, Nīderlandes un Zviedrijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)