Banner 980x90

Silta grīda tavā mājoklī? Jā, tas ir iespējams!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vai arī tev ir nācies piedzīvot to nepatīkamo sajūtu, kad, no rīta pamostoties un izkāpjot no gultas, tu pieskaries aukstai grīdai? Brrrr… Nevienam tas nepatīk. Problēma slēpjas tajā, ka daži grīdas virsmas materiāli saglabā siltumu ilgāk, kamēr citi to zaudē diezgan strauji. Tajā pašā laikā ir dažādas alternatīvas, kas palīdz uzturēt tavu mājokli, tostarp grīdu, siltu un patīkamu. Mēs padalīsimies ar tevi šajos "trikos". 

Kā padarīt grīdu siltāku?
Apakšējais segums. Ir vairāki grīdu klājumu veidi, kas radīs siltuma sajūtu neatkarīgi no tā, kādam materiāliem tie ir uzklāti. Šeit kā populārāko var minēt linoleju. Tiesa, lai šī virsējā kārta nepārvadītu aukstumu, ieteicams starp grīdas apakšējo un augšējo daļu ierīkot vidusslāni. Parasti tas ir korķis, putas, gumija vai kāds cits materiāls. Tas uzturēs grīdu siltāku, kā arī nodrošinās, lai siltums tik ātri neaizplūstu. 

Siltā grīda. Šis ir alternatīvs grīdas apakšējās kārtas veids, kuru parasti ierīko starp grīdas apakšējo un augšējo slāni. Siltās grīdas sistēmas mērķis ir izplatīt siltumu tieši augšup, uz grīdu, lai tā būtu silta un patīkama staigāšanai. Turklāt radītais siltums celsies augstāk, uzturot telpā atbilstošu temperatūru. Šī sistēma labi darbojas telpās, kurās ir flīžu grīda.

Mūsdienās pieejami divas populārākās silto grīdu sistēmas – vienas pamatā ir kabeļu tīkls savukārt otras pamatā ir tievu cauruļu vijums, kas pildīts ar ūdeni. Šķidrumu vajadzības gadījumā var gan sildīt, gan atdzesēt, atkarībā no tā, kāds ir vēlamais efekts. 

Paklāji. Šis, iespējams, ir viens no vienkāršākajiem risinājumiem mājokļos, kuros ir auksta grīda. Turklāt paklājs arī padara istabas, koridorus un citas telpas daudz omulīgākas. Vietu, kur novietot paklāju, jāizvēlas stratēģiski, ņemot vērā to, kur biežāk pulcējas cilvēki utt. Tāpat paklāju var nolikt pie gultas un vannas istabā, kur bieži uzturamies basām kājām. 

Kādu grīdas segumu izvēlēties, lai uzturētu siltumu?
Paklājs. Šis, protams, ir viens no populārākajiem un arī lētākajiem veidiem, kuru biežāk izmanto dzīvojamās istabās un guļamistabās. Paklāji ar garāku un biezāku tekstūru būs piemērotāki ziemas sezonai, kā arī būs patīkami pieskārienam. Tiesa, šim grīdas segumam ir arī savi trūkumi, piemēram, salīdzinoši sarežģītā kopšana, un tie ne vienmēr ir piemēroti visiem mājokļiem. 

 Korķis. Tas ir neticami silts un omulīgs! Šajā materiālā, kā zināms, ir daudz sīku iedobju, kuras piepildās ar gaisu. Tās darbojas kā sava veida izolācijas spilveni, kuri neļauj siltajam gaisam izkļūt ārā un aukstajam gaisam iekļūt iekšā. Korķa grīdas segumu ir salīdzinoši vienkārši ieklāt, turklāt to var izmantot arī kā virsējo kārtu citam materiālam, kas jau ir telpā. 

• Vinils. Šis ir izturīgs flīžu vai plātņu materiāls, kas nesmērējas, nesamitrinās un kura krāsa laika gaitā nemainās. Tāpat šim materiālam nav nepieciešama īpaša uzturēšana. Lai arī var šķist, ka vinils nav siltumu uzturošs, apvienojot to ar kādu apakšējo grīdas slāni, piemēram, korķi vai putām, tas būs ne tikai ilgnoturīgs, bet arī siltumizolējošs. Šo materiālu var klāt gan vannas istabās, gan virtuvēs, taču jāņem vērā, ka, apvienojot to ar vēl kādu kārtu, izmaksas dubultosies. 

 Dabīgais akmens. Šī ir viena no aukstākajām grīdu klājumu alternatīvām, ņemot vērā to, ka akmens ļoti labi pārvada siltumu. Lai arī ziemā šis materiāls var šķist nepiemērots, tam ir arī savas priekšrocības. Apvienojot akmens grīdu ar kādu no iepriekš minētajām siltināšanas sistēmām, tu iegūsi lielisku rezultātu.

Vai tevi ieinteresēja grīdu apsildīšanas iespējas? Ieskaties Prof.lv un uzzini, kādus variantus vari izmantot savā mājoklī!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)