Banner 980x90

Siltumapgādes uzņēmuma "Liepājas enerģija" apgrozījums pērn pieaudzis par 3,4%

Ventspils, 11.apr., LETA. Siltumapgādes uzņēmums SIA "Liepājas enerģija" pērn strādāja ar 17,387 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saglabājās aptuveni 2016.gada līmenī un bija 3,206 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Ieņēmumu palielinājums skaidrojams ar garāku apkures sezonu un elektroenerģijas iepirkuma cenas pieaugumu, norādīja Tērauda. Saimnieciskās darbības peļņai tiek pieskaitīta arī nodokļu reformas rezultātā reversētā atliktā uzņēmumu ienākuma nodokļa summa 1,593 miljonu eiro apmērā.

Par 2017.gada galvenajiem attīstības virzieniem "Liepājas enerģija" bija noteikusi jaunu klientu piesaisti, izbūvējot pieslēgumus, un energopārvaldības sistēmas ieviešanu atbilstoši noteiktam standartam. Paralēli uzņēmums turpināja modernizēt pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmu un īstenoja vairākus būtiskus pasākumus, mazinot uzņēmuma darbības radīto ietekmi uz vidi.

Uzņēmums aizvadītajā gadā realizējis 215 000 megavatstundu (MWh) siltumenerģijas un 44 000 MWh elektroenerģijas. 2016.gadā realizētās enerģijas apjoms bija līdzīgs. Siltumenerģijas zudumi siltumtīklu pārvades un sadales sistēmā veido 12,7% no kopējās siltumtīklos nodotās siltumenerģijas. Galvenais siltumenerģijas ražošanas energoresurss bija koksnes šķelda - tās īpatsvars kurināmā bilancē pieaudzis līdz 62%.

Pērn "Liepājas enerģija" turpināja jaunu pieslēgumu izbūvi, centralizētajai siltumapgādes sistēmai pievienojot 51 jauna klienta objektus ar kopējo slodzi 4,89 megavati (MW). Tāpat, paaugstinot pilsētas siltumapgādes sistēmas drošību un efektivitāti, uzņēmums rekonstruējis 2,5 kilometrus pilsētas siltumtīklu, tai skaitā atjaunojis siltumtīklus trijos Liepājas pašvaldības īstenotās pagalmu labiekārtošanas programmas objektos, un atjaunojis cauruļvadu izolāciju 4,5 kilometros siltumtīklu, kas atrodas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku pagrabos. Turpmākajos divos gados tiks modernizēti pārējie 7% pilsētas siltumtīklu, tādējādi līdz 2020.gadam uzņēmums būs pilnībā modernizējis Liepājas siltumapgādes tīklu infrastruktūru, skaidroja Tērauda.

2017.gadā "Liepājas enerģija" ieviesa energopārvaldības sistēmu atbilstoši noteikta standarta prasībām, vēl stingrāk definējot savu rīcību energoresursu izmantošanā un energoefektivitātes paaugstināšanā. Viens no pasākumiem, kas pakāpeniski tiek ieviests uzņēmumā elektroenerģijas patēriņa samazināšanai, ir energoefektīva apgaismojuma ierīkošana – uzņēmuma biroja telpās pēc spuldžu nomaiņas pērn izdevies panākt 4420 kilovatstundu (kWh) ietaupījumu. Šogad energoefektīva apgaismojuma sistēma tiek uzstādīta arī biokoģenerācijas un gāzes koģenerācijas stacijās. Uzņēmums turpinājis īstenot arī citas aktivitātes, kas vērstas uz apkārtējās vides aizsardzību un ilgtspēju. Pārskatīta un atjaunota uzņēmuma vides politika, nosakot vides pārvaldības un ilgtspējīgas attīstības pamatprincipus. Turpinot savā īpašumā esošo īpašumu, kas nav nepieciešami uzņēmuma darbības nodrošināšanai, apsaimniekošanu, "Liepājas enerģija" pērn izsolē pārdevusi trīs objektus.

"Liepājas enerģija" šogad plāno mērķtiecīgi turpināt uzņēmuma biznesa plāna īstenošanu, paredzot siltumavotu un to iekārtu vadības sistēmu modernizāciju, pilsētas siltumtīklu rekonstrukciju, jaunu klientu piesaisti, energoefektivitātes paaugstināšanu ražošanas un administrācijas objektos, kā arī videi draudzīgu tehnoloģiju un procesu īstenošanu ražošanas un ikdienas darbā.

"Liepājas enerģija" dibināta 2005.gadā un nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, sadali, pārvadi un realizāciju Liepājā, kā arī ar elektroenerģijas ražošanu un realizāciju. Uzņēmums apkalpo gandrīz 700 dzīvojamo māju, kā arī skolas, bērnudārzus, iestādes un uzņēmumus. "Liepājas enerģija" kapitāldaļu turētāji ir AS "Latvenergo" (51%), Liepājas pilsētas dome (39%) un SIA "Enerģijas risinājumi" (10%). Uzņēmumā strādā 84 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)