Banner 980x90

Siltumnīca un tās priekšrocības – ko tev vajadzētu zināt

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Siltumnīcas ierīkošana un uzturēšana prasa ieguldījumu un ir atbildīgs uzdevums, tādēļ daudzi cilvēki šaubās par to, vai viņiem tāda vispār ir nepieciešama. Ja arī tu nevari pieņemt lēmumu, iespējams, mēs tev varam palīdzēt. Šajā rakstā esam apkopojuši vairākas svarīgas siltumnīcu priekšrocības. 

Siltumnīca – dārzkopība nākamajā līmenī
Kā jau minējām iepriekš, siltumnīcas ierīkošana ir diezgan drosmīgs solis. To vajadzētu darīt tad, ja esi pārdomājis, ko un kā stādīsi, kas par siltumnīcu rūpēsies utt. Atceries, ka tas ir ieguldījums nākotnē. Taču, kad siltumnīca būs ierīkota un sastādīta, nākamais solis jau būs mazliet vienkāršāks. Tiesa, tas nenozīmē, ka būs jāpieliek mazāk pūļu. Ieteicams meklēt un lasīt rakstus par to, kā labāk audzēt un kopt augus siltumnīcā, no kā izvairīties utt. 

Ietaupi naudu par pārtikas iegādi
Mūsdienu ekonomiskā situācija nav tik spīdoša, kā gribētos, un daudzi ir ievērojuši, ka augļu, dārzeņu, ogu un zaļumu cenas pieaug. Taču, ja esi ierīkojis siltumnīcu, kur audzē visu nepieciešamo, par šādiem izdevumiem nav jāsatraucas. Taču, protams, šeit jāpiemin tas, ka lielāki finansiāli ieguldījumi būs nepieciešami pašā sākumā, kad būs jāierīko siltumnīca. Kāds izvēlas to celt pats, citi uzskata, ka siltumnīcas internetā ir pietiekami daudzveidīgas, kvalitatīvas un ērti uzstādāmas. Piemēram, arī interneta veikalā 220.lv pieejamas gatavas siltumnīcas no PVC, polikarbonāta, plēves un citiem materiāliem. 

Augu aizsardzība
Izvēloties sēt un stādīt augus siltumnīcā, tu tos pasargāsi no dažāda veida apkārtējās vides ietekmes, piemēram, sliktiem laika apstākļiem un kaitēkļiem (ne visiem) un dzīvnieku/kukaiņu/putnu apciemojumiem. Ne visi augi ir pietiekami spēcīgi, lai izturētu stipru vēju, lietu utt. Tādēļ siltumnīca nodrošina lielisku un komfortablu vidi augu attīstībai. 

Plašas izvēles iespējas
Mūsdienās veikalos un internetā ir pieejamas daudzveidīgas siltumnīcas, kas atšķiras gan pēc formas, gan izmēra, materiāla, krāsas u.c. parametriem. Tas nozīmē, ka ikviens, kurš nolēmis ierīkot siltumnīcu, var izvēlēties tieši tādu, kāda viņam vislabāk patīk un der. Pozitīvi ir arī tas, ka cenu diapazons ir diezgan plašs, tādēļ šī nodarbe var būt piemērota arī dzīvojot ar ierobežotu budžetu. 

Siltumnīca – viss vienā
Tā nav vieta, kas paredzēta tikai dārzeņu vai augļu, vai ziedu audzēšanai. Siltumnīca ir lieliski piemērota, lai tajā vienlaicīgi varētu stādīt un sēt, piemēram, gurķus, tomātus, papriku, salātus, dilles, zemenes, kā arī skaistas puķes, kas piešķirs košumu un smaržu. Tāpat siltumnīcu var izmantot, lai tur novietotu svarīgākos dārza piederumus – grābekļus, kapļus u.c.

Ierīkot siltumnīcu – jā vai nē?
Lai arī šī raksta sākumā mēs minējām, ka siltumnīcas ierīkošana un uzturēšana ir atbildīga nodarbe, kas prasa ieguldījumus, no tā nekādā gadījumā nevajag baidīties. Kad pirmie, smagākie darbi būs paveikti, pēc tam viss izdosies daudz vienkāršāk. Turklāt šis ir ļoti vērtīgs ieguldījums nākotnē, kas arī palīdz ietaupīt naudu un uzlabot veselību, jo ēdam tikai to, ko paši izaudzējam, zinot, kāds mēslojums izmantots utt. 

Tāpat arī nav jābaidās par izdevumiem, jo, kā minējām, ir pieejamas nelielas siltumnīcas, kas neizmaksā dārgi, kā arī to materiāli cenu ziņā atšķiras, tādēļ piedāvājumā iespējams atrast visai izdevīgus modeļus. Svarīgi, protams, ir atcerēties, ka siltumnīcai jānodrošina augiem nepieciešamais siltums, mitrums un ventilācija. Lai arī par ko tu šaubītos, iesakām tev noriskēt un izmēģināt, jo tikai tādā veidā tu varēsi pārliecināties, vai siltumnīca un rūpes par to ir piemērotas tev.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)