Banner 980x90

Skolu likvidācijas dēļ darbu zaudējušiem pirmspensijas vecuma pedagogiem varētu izmaksāt pabalstu sešu mēnešalgu apmērā

LETA
LETA
Rīga, 17.maijs, LETA. Pirmspensijas vecuma pedagogiem, kuri zaudēs darbu skolu likvidācijas dēļ, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno nodrošināt vienreizēju sociālo atbalstu sešu mēnešalgu apmērā.

Par to IZM pārstāvji šodien informēja Sociālo un darba lietu komisiju, skaidrojot, ka atbalsts attieksies uz vispārējās izglītības pedagogiem, kuri pašvaldību dibināto skolu likvidācijas vai reorganizācijas gadījumā zaudēs darbu un kuriem līdz pensionēšanās laikam būs palikuši ne vairāk kā trīs gadi.

At balstu plānots izmaksāt no 2018.gada. Tas paredzēts kā vienreizēja izmaksa trīs mēnešu atalgojuma apmērā, un, sākot ar ceturto mēnesi, vēl trīs mēnešus katru mēnesi. Pašlaik aprēķināts, ka izdevumi nākamgad varētu veidot 350 000 eiro, kuri attiektos uz 40 līdz 60 pedagogiem, aģentūrai LETA skaidroja IZM Izglītības departamenta vietniece Baiba Bašķere.

Par attiecīgo priekšlikumu vēl būs jālemj valdībai un Saeimai, veidojot valsts budžetu 2018.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)