Banner 980x90

Slēdzamās Gramzdas pamatskolas telpās ierīkos sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru

Ventspils, 26.apr., LETA. Gramzdas pamatskolas telpās pēc šogad gaidāmās skolas slēgšanas plānots ierīkot sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru, aģentūru LETA informēja Priekules novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska (VL-TB/LNNK).

Priekules novada dome šodien lēma iznomāt skolas telpas SIA "Studiums". Uzņēmums, kam Liepājā pieder privātais bērnudārzs "Pikucis", Gramzdā iecerējis izveidot ilglaicīgās un īslaicīgās sociālās aprūpes un rehabiltācijas centru. Tajā uzņems gan seniorus, gan un 1. un 2.grupas invalīdus, izņemot personas ar garīgiem traucējumiem un pacientus ar smagu demenci. Aprūpes centrā tiks sniegti arī īslaicīgās aprūpes pakalpojumi līdz trim mēnešiem, piemēram, pacientiem, kuriem pēc insulta nepieciešams atveseļošanās periods. Tāpat tikšot piedāvāta iespēja pansionāta telpās uzņemt seniorus nedēļas nogalēs vai laikā, kad pacienta tuvinieki devušies atvaļinājumā.

Plānots, ka pansionātā varēs uzņemt 70-80 iemītniekus, katrā istabiņā izmitinot divas līdz trīs personas.

Pirmos klientus pansionāts varētu uzņemt šī gada rudenī. Līdz tam telpu nomnieks par saviem līdzekļiem ierīkos pacēlāju uz otro stāvu, nomainīs siltumtīklus un veiks citus nepieciešamos telpu uzlabojumus.

Plānots, ka pansionātā būs vairāk nekā 10 darbinieki, piesaistot medicīnas un rehabilitācijas jomas speciālistus, kā arī nodrošinot ar darbu vietējos iedzīvotājus - aprūpētājus, pavārus u.c. darbiniekus.

Gan rehabilitācijas centra iemītnieku, gan citu iedzīvotāju vajadzībām tiks izmantota skolas sporta zāle.

Skolas ēkā turpinās darbu pirmsskolas grupa, ko nolemts pievienot Priekules pirmsskolas izglītības iestādei "Dzirnaviņas" ar nosacījumu, ka programmas īstenošana arī turpmāk notiktu turpat Gramzdā.

Jau ziņots, ka Priekules novada dome lēmusi līdz šī gada 31.jūlijam slēgt Gramzdas pamatskolu, līdz ar to mainot iepriekšējos plānus reorganizēt to par sākumskolu, aģentūru LETA informēja Priekules novada pašvaldības izglītības vadītāja Agrita Purviņa.

Pirms gada Priekules dome lēma reorganizēt Gramzdas pamatskolu, pārveidojot to par sākumskolu no pirmās līdz sestajai klasei. Reorganizāciju bija plānots īstenot pakāpeniski, šajā mācību gadā vairs neuzņemot septītās un astotās klases skolēnus, bet ļaujot pabeigt mācības šajā skolā devītās klases audzēkņiem. Šis posms tika īstenots. Reorganizāciju bija plānots noslēgt šogad, kad pamatskola pārtaptu par sākumskolu.

Kā skaidroja Purviņa, plāni ir mainījušies, jo skolā būtiski samazinājies audzēkņu skaits. "Daudzi vecāki nevēlas, ka viņu bērni mācās tik mazā skolā, un ir nolēmuši bērnus sūtīt citās izglītības iestādēs," atzina pašvaldības izglītības vadītāja. Ja pirms gada skolā mācījās 41 skolēns, tad šī mācību gada sākumā - 26 bērni, kas mazai lauku skolai vēl būtu optimāls skaits, domā Purviņa. Tomēr pēc bērnu pārcelšanas nākamajā klasē skolā šoruden paliktu vairs tikai 16 bērni. Turklāt vecāku sapulcē noskaidrots, ka septiņus no viņiem izlemts rudenī sūtīt citā skolā neatkarīgi no pašvaldības lēmuma par skolas saglabāšanu vai slēgšanu. "Ja paliek deviņi bērni sešās klasēs, tad skolu vairs nevar saglabāt," atzina Purviņa.

Audzēkņu skaita samazināšanās Gramzdas pamatskolā bija vērojama arī šī mācību gada laikā - no 26 skolēniem, kuri tur mācījās 1.septembrī, divi kopā ar vecākiem ir aizbraukuši uz ārzemēm, bet viens pārgājis mācīties uz Kalētu pamatskolu. Seši skolēni šogad beigs 9.klasi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)