Banner 980x90

Sociālā dienesta Atkarību profilakses centrā Liepājā var veikt HIV eksprestestu

Rīga, 17.maijs, LETA. Sociālā dienesta Atkarību profilakses centrā Liepājā varēs veikt HIV eksprestestu, aģentūru LETA informēja Atkarību profilakses centra vadītāja Madara Lapsa.

Eiropas HIV testēšanas nedēļas laikā no šodienas līdz 24.maijam Sociālā dienesta Atkarību profilakses centrs atver durvis ikvienam apmeklētājam arī brīvdienās. Eksprestestu veikšana ir bezmaksas, anonīma un konfidenciāla, turklāt apmeklētājs pirms un pēc testa veikšanas saņem speciālista konsultāciju.

No 17. līdz 24. maijam HIV profilakses punkti visā Latvijā pievienojas Eiropas iniciatīvai un piedalās Pavasara Eiropas testēšanas nedēļā, lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju izpratni par HIV un vīrushepatītu B un C testu veikšanas nepieciešamību un savlaicīgas infekcijas atklāšanas nozīmi.

Pavasara Eiropas testēšanas nedēļa norit otro gadu un ir papildinājums Eiropas testēšanas nedēļas akcijai, kas kopš 2013.gada norisinās novembra beigās. Ar saukli "Testē. Ārstē. Novērs.", apvienojoties nevalstiskajām organizācijām, valsts institūcijām un idejiskajiem līderiem visā Eiropā, Testēšanas nedēļā piedalās arī Latvijas HIV profilakses punkti, kas speciāli šim notikumam paplašinājuši savu ikdienas darbību, rīkojot atvērto durvju dienas un organizējot izbraukuma testēšanas aktivitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)