Banner 980x90

Svētku uguņošanu Liepājā klātienē noskatījušies aptuveni 20 000 cilvēku

Rīga, 20.nov., LETA. Svētku uguņošanu par godu Latvijas simtgadei Liepājā šogad vēroja ievērojami vairāk cilvēki nekā pērn, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Latvijas Republikas proklamēšanas simtās gadadienas svētku koncertu un uguņošanu klātienē vēroja aptuveni 20 000 liepājnieki un pilsētas viesi, savukārt interneta tiešraidē pasākumu attālināti skatījās vēl aptuveni 13 000 cilvēku. Lazdāne skaidroja, ka 2017.gada 18.novembrī salūtu apmeklēja aptuveni 12 000 interesentu.

Pašvaldībā pauda, ka nedēļas nogales aktivitātes pilsētā bija viens no lielākajiem pasākumiem, ko pēdējo gadu laikā pilsēta pati saviem spēkiem ir realizējusi. Kopumā svētku pasākuma nodrošināšanā piedalījās aptuveni 300 cilvēki - gan pasākuma tehniskie realizētāji, gan muzikālās apvienības, režisori, dejotāji un citi iesaistītie.

Jau vēstīts, ka Liepājas svētku koncerta programmas veidošanā piedalījās paši liepājnieki, balsojot par savām mīļākajām Liepājas komponistu dziesmām, lai tās dzirdētu 18.novembrī. Koncerta stāstu veidoja tautasdziesmas un tautā mīlētu Liepājas autoru dažādos laikos radītās dziesmas.

Kā pasākuma atsevišķa daļa bija svētku uguņošana, kurai par godu īpašu skaņdarbu radījis komponists Jānis Lūsēns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)