Banner 980x90

Turpmākajās dienās no rītiem uz ceļiem var veidoties apledojums

Rīga, 10.apr., LETA. Turpmākajās dienās no rītiem uz ceļiem var veidoties apledojums, aģentūrai LETA norādīja "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji.

Kompānijā atzīmēja, ka atbilstoši meteorologu prognozēm turpmākajās dienās šonedēļ gaisa temperatūra nakts un rīta stundās daudzviet var noslīdēt zem nulle grādiem, bet dienā ir iespējams slapjš sniegs un autoceļi var kļūt slideni.

No rītiem uz autoceļiem var veidoties apledojums, arī slapjais sniegs un lietus samazinās riepu saķeri ar ceļa virsmu.

"Latvijas valsts ceļu" pārstāvji aicina autobraucējus atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo tā saucamo "melno ledu", kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

"Lai gan ziemas riepas vairs nav obligātas kopš 1.marta, kā to paredz ceļu satiksmes noteikumi, tomēr autobraucējiem, kas tās nav nomainījuši, nevajadzētu steigties, bet tos, kas riepas jau paspējuši nomainīt uz vasaras, būt īpaši uzmanīgiem braucot šādos laikapstākļos," norādīja "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji.

"Latvijas valsts ceļi" ir arī gatavi reaģēt un autoceļus kaisīt, ja tas būs nepieciešams.

Par apledojumu, slidenu ceļu vai citiem apgrūtinājumiem satiksmei iedzīvotāji aicināti informēt, zvanot uz Satiksmes informācijas centra bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)