Banner 980x90

Tuvāko mēnešu laikā sāks "Interspiro Production" jaunās ražošanas ēkas būvniecību Karostā

Tuvāko mēnešu laikā tiks sākta elpošanas un drošības ekipējuma ražotāja "Interspiro Production" jaunās ražošanas ēkas būvniecība Karostā, Liepājā, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijā.

Rīga, 27.sept., LETA. Tuvāko mēnešu laikā tiks sākta elpošanas un drošības ekipējuma ražotāja "Interspiro Production" jaunās ražošanas ēkas būvniecība Karostā, Liepājā, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijā. Kā norādīja pašvaldībā, esošā ražotne industriālajā parkā "Liepājas Biznesa centrs" Kapsēdes ielā ir kļuvusi uzņēmumam par šauru, tādēļ nolemts būvēt jaunu ražotni, kas būs modernāka un ērtāka ražošanas procesam un darbiniekiem, kā arī dabai draudzīgāka, aprīkota ar saule baterijām un citiem videi draudzīgiem risinājumiem. Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde uz 30 gadiem ir iznomājusi uzņēmumam 1,7 hektāru plašu zemes gabalu Ģenerāļa Baloža un Lazaretes ielas krustojumā. "Izvēloties šo vietu, ņēmām vērā gan to, ka šī ir vieglā ražošana, gan to, ka šeit iespējams ērti atbraukt ar sabiedrisko transportu, savukārt ražotnē strādājošie Karostas un Tosmares iedzīvotāji uz darbu varēs viegli atnākt ar kājām," sacīja Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis. Patlaban tiek izstrādāts "Interspiro Production" ražošanas un noliktavas ēkas būvprojekts un ir sākti būvlaukuma un zemes sagatavošanas darbi, lai jau tuvāko mēnešu laikā varētu sākt ražošanas un noliktavas ēku būvniecību Ģenerāļa Baloža ielā 20/22. Viņš piebilda, ka papildu jau divām šogad Karostā ekspluatācijā nodotajām "RT Metāls" un "Jensen Metal" metālapstrādes ražotnēm, šī ražotne turpinās Karostas uzņēmējdarbības teritorijas attīstību.  Plānots, ka darbs jaunajā ražotnē varētu tikt sākts 2020.gada vēlā rudenī. "Interspiro Production" nodarbina aptuveni 100 cilvēkus un ir daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas "Ocenco". Uzņēmums savu darbību Liepājā sāka 2008.gadā un ražo elpošanas aprīkojuma komplektus, ko izmanto militārās organizācijas, ugunsdzēsības un glābšanas dienesti, rūpnīcas, kurās ir bīstama ražošanas vide, jūras un niršanas uzņēmumi. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 1 865 565 eiro, peļņa - 83 043 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)