Banner 980x90

Ūdens sūkņu veidi

Ūdens sūkņi ir dažāda veida, un katram ir savs pielietojums. Tāpēc šajā rakstā mēs pastāstīsim par to, kurā gadījumā katrs no tiem ir lietojams. 
Māju apkurei tiek pielietoti cirkulācijas sūkņi, kas nodrošina ūdens cirkulāciju. Tie tev netraucēs, jo tie ir klusi savā darbībā. Pluss ir arī tāds, ka cirkulācijas sūkni ir viegli pieslēgt pie apkures sistēmas, iespējams, pat nebūs nepieciešami speciālisti, bet varēsi to izdarīt pats. Tā kā vasaras sezonā apkure netiek izmantota, tad ieteikums būtu sūkni tomēr reizēm ieslēgt, lai nerastos sūkņa darba rata iesērēšana. 

Ja tu plāno savu ūdeni iegūt no dziļurbuma, tad būs vajadzīgs dziļurbuma sūknis, kas apgādās ar lielu ūdens spiedienu un lielu ūdens daudzumu. Šie sūkņi ir diezgan sarežģīti savā uzbūvē, tādēļ tie ir dārgāki par cita veida sūkņiem. 

Lielākā daļa privātmāju īpašnieku, kam vajadzīgs apgādāt savu māju ar ūdeni, izvēlas ūdens sūkni ar spiedkatlu, jo tie ir ļoti ērti lietošanā un akurāti nodrošina ūdens apgādi. Sūkņa spiedkatlā tiek uzkrāts ūdens, lai tev mazgājoties vienmēr būtu vienmērīgs ūdens spiediens, kas ir svarīgi un patīkami. Šāds ūdens sūknis spēj ūdeni uzsūkt no 8 līdz 9 metru dziļuma un nodrošināt ūdens apgādi pat 20–50 metru augstumā, kas ir tiešām labs rādītājs. 

Savukārt, ja tev nepieciešams sūknis dārza laistīšanai, tad ir jāizvēlas vibrosūknis, jo tieši tas ir paredzēts ūdens pārsūknēšanai no akām un ūdens tilpnēm. Jāpiemin arī fakts, ka ūdenim, ko grasies pārsūknēt, jābūt tīram. Lai šis sūknis labi darbotos, to nav ieteicams lietot nepārtraukti, bet ļaut tam ik pa laikam atpūsties. Tas spēj uzsūkt ūdeni pat no 10 līdz 60 metru dziļuma. 

Vai zināji, ka, ja tev būs ūdens sūknis, tad tev būs daudz vieglāk nomazgāt mašīnu, aplaistīt dārzu un notīrīt bruģi? Mājā, kurā ir liels dārzs, dzīve, šķiet, nav iedomājama bez ūdens sūkņa. Tas ir praktisks solis un daudz vieglāks risinājums par agrākā laika mucām un spaiņu nešanu. Šobrīd dārza laistīšanai ir pieejamas arī dažādas laistīšanas aparatūras, kuras vari ieprogrammēt, un tās visu izdarīs tavā vietā.

Ja meklē ūdens sūkni, tad ieskaties internetveikalā 220.lv, kur varēsi atrast sev interesējošo produktu par izdevīgu cenu. Šajā mājaslapā ir viegli orientēties un atrast sev interesējošo preci, to ierakstot meklētājā. Tālāk jau varēsi izlasīt par preci visu vajadzīgo informāciju un noskaidrot tās cenu, kā arī vizuāli to redzēt pievienotajā bildē. Iepirkties internetā ir ērti, jo tev nebūs pat jāiziet no mājas, un tas ir arī droši, jo katrai precei tiek pielāgota garantija. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)