Banner 980x90

Ultravioletās radiācijas indekss Rucavā sasniedzis septiņus punktus

Rīga, 23.maijs, LETA. Otrdien Rucavā ultravioletās radiācijas indekss pakāpās līdz 7,0 punktiem, un tas ir maijam neraksturīgi augsts rādītājs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pēdējās dienās saules ultravioletā radiācija Latvijā vairākkārt pakāpusies līdz augstākajam līmenim kopš pērnā gada vasaras. Pirmdien indekss sasniedza 6,8 punktus - līdzšinējo augstāko rādītāju šajā gadā.

Paaugstinātā ultravioletā radiācija saistīta ar samazinātu ozona daudzumu stratosfērā.

Laikā no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros. Lietojot aizsargkrēmu, saulē var atrasties ilgāk.

Tuvākajās nedēļās, pieaugot dienas garumam un saules staru krišanas leņķim, ultravioletais starojums kļūs vēl spēcīgāks.

Pagājušā gada 22.jūnijā ultravioletās radiācijas indekss Rucavā sasniedza augstāko atzīmi kopš novērojuma sākuma - 8,4 punktus.

Rucavā atrodas vienīgā valsts novērojumu stacija, kas veic šādus mērījumus.

Ultravioletais starojums, ko cilvēks saņem, atrodoties saulē vai apmeklējot solāriju, ir būtisks ādas vēža riska faktors. Turklāt ultravioletā starojuma ietekmē āda ātrāk noveco, palielinās arī risks saslimt ar acu slimībām. No saules ietekmes īpaši jāsargā bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)