Banner 980x90

Vai zināji, ka vari nopelnīt naudu ar līzingā iegādāto auto?

Šajā rakstā padalīšos ar Latvijas auto braucēju pieredzi par to, kā viņu auto var nest papildus ienākumus vai pat pilnas slodzes darbā iegūt reālus ienākumus, pateicoties personīgajam auto. Tādējādi auto īpašnieks vai tā turētājs nav atkarīgs no sava darba devēja un var kļūt par priekšnieku pats sev.
Nereti ir gadījumi, ka cilvēks pats saviem spēkiem nevar atļauties nopirkt kāroto auto vai, ja ir apņēmies krāt tam, paiet ļoti ilgs laiks, kamēr sakrāj nepieciešamo summu kārotajam transportlīdzeklim. Šeit talkā nāk auto līzings. 

Taksists ar baltajiem numuriem
Pēdējos gados Latvijā lielu popularitāti ieguvušas taksometru operatoru platformas, kā taxify un yandex. Šo platformu ienākšana Latvijā būtiski mainīja takšu pakalpojumu sniegšanu likumdošanas līmenī. Ja iepriekš auto bija jāreģistrē uz dzeltenajiem numuriem kā taksometrs, jāaprīko ar dažādām ierīcēm pakalpojuma sniegšanai, jāiegādājas dažādas licences un jānokārto citas formalitātes. Tad tagad, pateicoties šīm platformām, pērnā gada pavasarī tika mainīta likumdošana, un tagad katrs iedzīvotājs var strādāt par taksistu ar savu personīgo auto. Protams, ir jānokārto dažas formalitātes, jāreģistrējas Uzņēmumu reģistrā par saimnieciskās darbības veicēju, jāiziet dažu stundu apmācība pie attiecīgā taksometru operatora. Jāiegādājas taksometra vadītāja licence. Ja auto iegādāts ar pakalpojumu auto līzings, tad auto līzinga devējam jāsniedz Jums atļauja šādas saimnieciskās darbības veikšanai. Latvijā populārākās līzinga kompānijas var apskatīt kredītu salīdzināšanas vietnē www.credithouse.lv. Un tad jau varat nodoties darbam! 

Pēc atsauksmēm secinājām, ka nopelnīt var ap desmit eiro stundā. Protams ir jārēķinās arī ar izdevumiem, tādiem kā: auto amortizācija, komisijas maksa operatoram ap 18% par braucienu, nodoklis valsts budžetā par saimnieciskās darbības veikšanu, degviela, auto līzings, transportlīdzekļa mazgāšana.


Transporta pakalpojumu sniegšana
Šajā nozarē ir ļoti daudz darbības veidu, pieminēsim populārākos no tiem:
kurjers. Šim amatam būtu vēlams vieglais transportlīdzeklis ar kravas kasti, tautā saukti kā "bulku vāģis" vai "kabluks".  Vari noslēgt līgumus ar dažādiem interneta veikaliem, kuriem pašiem trūkst savu kurjeru, un sniegt tiem ārpakalpojuma tipa servisu. Var izvietot sludinājumu par kurjera pakalpojuma sniegšanu u.c.;
ēdienu piegāde. Šim darbam piemērots neliels, ekonomisks transportlīdzeklis. Līdzīgi kā taksometru pakalpojumiem ir savs operators, arī ēdienu piegādei ir savi operatori, kuri apvieno populārākos ēdināšanas uzņēmumus un dod darbu cilvēkiem ar personīgo auto; 
pārvākšanās serviss. Šeit noderīgs būtu mikroautobuss vai kravas furgons, šajās kategorijās ietilpst arī auto kurus var vadīt ar B kategoriju. Kā arī pašam jābūt ar spēcīgu miesas būvi un vēlams arī pārinieks, piemēram, klavieru nonešanai no ceturtā stāva.

Pakalpojums auto līzings ir pieejams ne tikai vieglajiem auto, bet arī kravas un komerctransportam.

Tūrisms
Ja pašam patīk ceļot, nav problēmu vadīt transportlīdzekli sarežģītākos apstākļos, nebaidies pats izbraukt ārpus valsts, tad ļoti labas peļņas iespējas ir, piedāvājot transporta pakalpojumu tūristiem. Šeit darba netrūktu, kaut vai savācot grupu, aizvest viņus iepirkties uz Varšavu vai Viļņas tirgu. Bet Tu vari organizēt ar ceļojumus tūristu grupām  nelielām grupām braucienos ar mikroautobusu vai jau nopietnākas grupas, vadājot ar lieliem autobusiem. Šis ir labs variants ģimenes biznesam, kad kāds no ģimenes locekļiem vada transportlīdzekli, bet cits iemācās ekskursiju maršrutos esošo objektu izcelsmi un vēsturi un kļūst par gidu. Protams, jebkurš bizness, arī tūrisms prasa daudz darba un laika. Arī tūrismam nepieciešamajiem transportlīdzekļiem ir pieejams auto līzings.


Auto noma
Ja ar savu mašīnu nebrauc regulāri vai ja Tev ir vairākas, vari tās ekspluatēt, iznomājot tās, iegūstot papildus līdzekļus. Jāatceras gan, ka ar iznomātāju ir jānoslēdz līgums par auto nomu, kurā ir jāatrunā sankcijas par bojājumiem, zādzībām un citiem gadījumiem, kuri var nest Jums zaudējumus, kā arī šiem auto būtu vēlama arī KASKO apdrošināšana.

Protams, kā par jebkuras citas saimnieciskās darbības veikšanu ir jāreģistrējas Uzņēmumu reģistrā un ir jāmaksā nodokļi, tāpat arī par auto nomas sniegšanas pakalpojumiem ir jāveic šīs pašas darbības. Arī šim nolūkam ir pieejams pakalpojums auto līzings.

Atskatoties uz iepriekš minēto, ir daudz veidu, kā likt Jūsu auto strādāt Jūsu laba un gūt peļņu, pat tad, ja ir jāmaksā auto līzings par to. Strādāt ar auto Jūs varat par:
• taksistu,
• kurjeru, sagādnieku,
• pārvadāt mēbeles, būvmateriālus un citas smagākas lietas,
• nodarboties ar tūrismu,
• kļūt par nomas auto parka saimnieku.
 
Auto līzings ir pieejams personām kuras ir sasniegušas 20 gadu vecumu (18 gadu vecumu  ar galvotāju), ir regulāri oficiālie ienākumi, auto līzings tiek piešķirts arī personām ar sabojātu kredītvēsturi. KASKO apdrošināšana transportlīdzeklim nepieciešama, ja darījuma summa pārsniedz 5000 eiro. Maksimālā finansējamā summa ir 50000 eiro.
 
Sīkāk par pakalpojumu auto līzings un citiem pakalpojumiem kredītu nozarē meklējiet kredītu salīdzināšanas vietnē www.credithouse.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)