Banner 980x90

Vēlas līdz augusta beigām noslēgt "LM" pārdošanas darījumu

Norit darbs, lai līdz augusta beigām varētu noslēgt darījumu par maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" aktīvu pārdošanu.

Patlaban līdz 31.jūlijam potenciālie rūpnīcas investori veic padziļinātu izpētes procesu. "Mēs aktīvi strādājam, lai atbildētu uz iespējamo pircēju jautājumiem, iespēju robežās piedāvājam informāciju, kas viņiem ir būtiska biznesa modeļa izstrādei un saistošā piedāvājuma iesniegšanai," informē rūpnīcas maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

No 10 interesentiem, kas bija iesnieguši nesaistošos piedāvājumus, intensīvas sarunas notiek ar nedaudz vairāk kā pusi. Bet tas nenozīmē, ka arī pārējie investori neplāno iesniegt saistošos piedāvājumus, skaidro Velmers un aicina sagaidīt 31.jūliju, jo tad jau varēs runāt konkrētāk.

Vaicāts par tālāko laika plānu ražotnes pārdošanai, Velmers informē, ka augusta sākumā tiks atlasīti galvenie pretendenti, ar kuriem tiks turpinātas padziļinātas sarunas.

"Strādāsim pie tā, lai līdz augusta beigām varētu noslēgt darījumu. Vērtēsim gan cenas piedāvājumu, gan arī plānus attiecībā uz ražošanas atjaunošanu. Pēdējais ir ļoti būtisks priekšnoteikums," informē maksātnespējas administrators.

13.jūnijā beidzās termiņš, līdz kuram "Liepājas metalurga" potenciālie investori varēja iesniegt nesaistošos piedāvājumus uzņēmuma aktīvu iegādei. Nesaistošos piedāvājumus iesniedza desmit potenciālie investori. Savukārt saistošo piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 31.jūlijs.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien informēja, ka sešiem potenciālajiem investoriem tiks dota iespēja iesniegt saistošos piedāvājumus maksātnespējīgās rūpnīcas aktīvu iegādei. Galvenais uzstādījums ir, lai "Liepājas metalurgs" šogad sāktu strādāt, akcentēja Straujuma.

2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)