Banner 980x90

VID Liepājā rīko semināru par "Brexit" jautājumiem un Ekonomisko partnerattiecību nolīgumu starp ES un Japānu

Rīga, 12.marts, LETA. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ceturtdien, 14.martā, Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē rīko bezmaksas semināru par divām aktuālām tēmām - "Brexit" ietekme uz kravu pārvadāšanu, preču muitošanu un PVN piemērošanu eksporta un importa darījumiem" un "Ekonomisko partnerattiecību nolīgums starp Eiropas Savienību (ES) ar Japānu", aģentūru LETA informēja VID.

Seminārā VID muitas un nodokļu jomas eksperti, kā arī Zemkopības ministrijas un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) eksperti informēs un atbildēs uz jautājumiem par prasībām un nosacījumiem preču pārvietošanā pāri ES robežai pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES.

Uzņēmēji, kuriem ir aktuāla sadarbība ar Japānu, seminārā varēs iegūt informāciju par Ekonomisko partnerattiecību nolīgumā starp ES ar Japānu iekļauto tiesību normu piemērošanu.

2019.gada 30.martā Apvienotā Karaliste izstāsies no ES un kļūs par trešo valsti jeb valsti ārpus ES. Izstāšanās no ES nozīmē būtiskas izmaiņas, kas ietekmēs gan uzņēmumus, gan privātpersonas. Šobrīd vēl nav skaidrs, kad un kādas konkrēti būs izmaiņas, taču ievērojami ir palielinājies risks, ka Apvienotā Karaliste 2019.gada 30.martā izstājas no ES bez vienošanās ("no deal").

Šāda scenārija gadījumā tiem uzņēmumiem, kuriem ir tirdzniecības partneri Apvienotajā Karalistē, jāņem vērā, ka ar 2019.gada 30.martu starp ES un Apvienoto Karalisti tiks pārtraukta brīva preču aprite un būs jāpiemēro visi noteikumi un formalitātes attiecībā uz tirdzniecību starp ES un trešajām valstīm par precēm, kas importētas no Apvienotās Karalistes vai eksportētas uz to. Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES bez vienošanās nozīmēs arī būtiskas izmaiņas pievienotās vērtības nodokļa piemērošanā darījumos starp Latviju kā ES dalībvalsti un Apvienoto Karalisti kā trešo valsti.

Kopš 2019.gada 1.februāra tiek piemērots Ekonomisko partnerattiecību nolīgums starp ES ar Japānu, kurš atšķiras no esošajiem tirdzniecības nolīgumiem gan ar izcelsmes kritēriju piemērošanas, gan ar importa un eksporta dokumentu noformēšanas nosacījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)