Banner 980x90

Vietējos un kaimiņvalstu amatniekus aicina piedalīties Līvas ciema svētku tirgū maijā

Rīga, 18.marts, LETA. Latvijas un citu valstu amatnieki, mākslinieki, tirgotāji, pārtikas ražotāji un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji līdz 12.aprīlim var pieteikties dalībai lielākajā tradicionālās kultūras notikumā Kurzemē - Līvas ciema svētkos un Līvas tirgū -, kas 18.maijā un 19.maijā norisināsies Liepājā, aģentūru LETA informēja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Līvas tirgū gaidīti meistari, kas piedāvā tautas amatniecības un mākslas tradīcijās darinātus, oriģinālus un kvalitatīvus izstrādājumus, strādā ar dažādām metodēm un materiāliem, apvienojot seno amatu prasmes, tehnoloģiju attīstību un mūsdienu dizaina elementus, un ir gatavi divu dienu garumā veikt amatniecības vai pārtikas izstrādājumu tirdzniecību vai amata prasmju demonstrējumus. Līvas tirgus būs atvērts 18.maijā no plkst.10 līdz 19 un 19.maijā no plkst.11 līdz 15.

Līvas tirgus ir nozīmīga nemateriālā kultūras mantojuma svētku "Līvas ciema svētki" sastāvdaļa, uzsvēra Štelmahere. Svētkos divu dienu garumā varēs baudīt kultūras programmu, vērot amatu prasmju demonstrējumus, nogaršot ēdienus un dzērienus, kā arī iepirkties tirgū. Visas aktivitātes notiks Liepājas vēsturiskā centra teritorijā, lai akcentētu nemateriālā kultūras mantojuma un materiālā kultūras mantojuma mijiedarbību.

Sētki notiek ar mērķi saglabāt un attīstīt kultūras mantojuma vērtību, izglītojot sabiedrību, veicināt vērtību izpratni, cieņu pret kultūras daudzveidību, cilvēka radošo darbību, zināšanu un prasmju dzīvotspēju un nodošanu no paaudzes paaudzē. Svētku rīkotāji galveno uzmanību velta amatu meistariem un māksliniekiem, kuri līdz mūsdienām pielieto senas un meklē jaunas tehnikas unikālu darbu izgatavošanā - dzintara apstrādē un rotu darināšanā, rokdarbos un aušanā, koka un metāla apstrādē, keramikā, latviešu tradicionālajā virtuvē, mākslā, dizainā un citās jomās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)