Banner 980x90

Visi gāzes sprādzienā cietušās Nīcas daudzdzīvokļu mājas iemītnieki apmetušies pagaidu mājvietās

Ventspils, 20.febr., LETA. Visi gāzes sprādzienā Nīcā svētdien cietušās daudzdzīvokļu mājas iemītnieki apmetušies pagaidu mājvietās, iekams nav saņemts ekspertu slēdziens par ēkas drošību, aģentūru LETA informēja Nīcas novada domes priekšsēdētājs Agris Petermanis ("Nīcas novada attīstībai").

Divstāvu ēkā ir kopumā 12 pašvaldības dzīvokļi. Visvairāk cietis mājoklis, kurā notika gāzes balona sprādziens, kā arī blakus esošais dzīvoklis, - sprādziena rezultātā starp abiem dzīvokļiem sagrauta siena. Cietusi arī ēkas fasāde un, kā liecina publiskotie fotoattēli no notikuma vietas, plaisas redzamas arī mājas kāpņu telpas sienās.

Pašvaldība pieaicinās ekspertus, lai saņemtu slēdzienu par ēkas stāvokli un drošību. Plānots, ka eksperti māju apsekos tuvāko dienu laikā. "Mēs nevaram riskēt ar iedzīvotāju drošību, tāpēc pagaidām visas ģimenes ir izmitinātas pagaidu mājvietās. Kad būs ekspertu slēdziens, iespējams, daļā dzīvokļu iedzīvotāji varēs atgriezties," skaidroja pašvaldības vadītājs.

Daļa mājas iedzīvotāju paši atraduši pagaidu mājvietu, bet vairākas ģimenes izmitinātas pašvaldības dzīvokļos.

Ēka ir apdrošināta, un polise paredz kompensēt arī šāda veida zaudējumus, piebilda Petermanis.

Jau ziņots, ka 18.februārī Nīcā, kādā dzīvoklī Skolas ielā, gāzes balona sprāgšanas rezultātā izcēlies ugunsgrēks. Miesas bojājumus guvusi 1977.gadā dzimusi sieviete, kura smagā stāvoklī nogādāta Valsts Apdegumu centrā Rīgā. Liepājas Reģionālajā slimnīcā bija griezušies vēl divi cilvēki, taču viņiem stacionēšana slimnīcā nebija nepieciešama, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Ne Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, ne Valsts policija (VP) plašus komentārus par gāzes balona sprādziena apstākļiem pagaidām nesniedz. Ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu", un notikušā iemesli tiks noskaidroti, veicot izmeklēšanu un nepieciešamās ekspertīzes, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)