Banner 980x90

Zemes uzmērīšanas darbi zem "mājas-kuģa" varētu notikt marta sākumā

Jelgava, 8.febr., LETA. Uzmērīšanas darbi, lai noskaidrotu, kam pieder zeme zem "mājas-kuģa" Pāvilostas novadā, varētu notikt marta sākumā, aģentūra LETA uzzināja SIA "Latvijasmernieks.lv" Liepājas birojā.

Pašlaik uzņēmumā notiek gatavošanās darbi, jo par plānotājiem darbiem atbilstoši likumā noteiktajam jāinformē gan pašvaldība, gan blakus esošo zemesgabalu īpašnieki. Tāpat mērnieki objektu varētu apsekot vēl pirms uzmērīšanas.

Plānots, ka uzmērīšanas darbi notiks marta sākumā.

Arī Pāvilostas novada pašvaldības zemes lietu speciāliste Anna Brūkle apliecināja, ka par uzmērīšanas darbiem atbildīgs uzņēmums SIA "Latvijasmernieks.lv".

"Tie ir 24,9 hektāri zemes, ir daudz pierobežnieku, kuriem jānosūta vēstules," skaidroja Brūkle.

Jau vēstīts, ka Pāvilostas pašvaldība lūgusi mērnieku pakalpojumus, lai noskaidrotu, vai stāvkrastā uzbūvētā "māja-kuģis" atrodas uz privātīpašnieka vai pašvaldības valdījumā esošās valsts zemes.

Pāvilostas novada būvvaldes vadītājs Jānis Grunbergs skaidroja, ka, apsekojot objektu, pēc ortofotokartes konstatēts, ka tas atrodas uz valstij piederošās zemes.

"Tomēr mēs nezinām, kā tas saskan ar privātīpašuma "Oļi" zemes robežas plānu. Tāpēc pašvaldībai kā valsts īpašumā esošās tauvas joslas valdītājai uzdots veikt uzmērīšanu, lai definētu robežu punktus un noteiktu, vai tauvas joslas robeža saskan ar īpašuma "Oļi" rietumu robežu," sacīja būvvaldes vadītājs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš norādīja, ka patlaban galvenais ir sagaidīt atbildi no Pāvilostas pašvaldības par to, uz kādas zemes konkrētā būve uzcelta - privātās vai valsts. Ja zemes īpašnieks ir valsts un tā nav sniegusi saskaņojumu kuģa būvniecībai, tad Pāvilostas pašvaldība ir tiesīga pieprasīt konstrukcijas nojaukšanu. Ja tā ir privāta zeme, kā norāda būves īpašnieks, tad nepieciešams lūgt Latvijas Jūras administrācijas atzinumu par objekta juridisko statusu un definīciju - vai tas joprojām ir būvniecības stadijā esošs pontons, kuģis vai kas cits.

Jau ziņots, ka netālu no Pāvilostas miljonāra Argoda Lūsiņa uzņēmums jūras malā ir uzslējis "māju-kuģi". Lai arī ēku celtniecība šajā vietā nav atļauta, māju atgādinošā konstrukcija tur ir tapusi, jo ir nodēvēta par būvniecības stadijā esošu pontonu peldlīdzekli. Īpašnieks ir solījis konstrukciju nolaist ūdenī, tomēr vairāku gadu garumā tas nav ticis izdarīts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)