Banner 980x90

Ziemupes jūrmalā augustā notiks atpūtas pasākums baltu tradīcijās "ma-dara"

Rīga, 17.jūl., LETA. Ar latviešu un lietuviešu dziesmām, dzejnieku un dziesminieku priekšnesumiem, izstādēm, radošajām darbnīcām un izzinošām aktivitātēm 18.augustā plkst.13 Pāvilostas novada Ziemupes jūrmalā norisināsies septītais atpūtas pasākums "ma-dara", aģentūru LETA informēja biedrība "Ziemupīte" pārstāve Daina Vanaga.

Sakarā ar to, ka par šī gada augu atzītas madaras, pasākuma vadmotīvs būs "zieds". Pasākuma "Dziesmotavā" piedalīsies Katlkalna folkloras kopa "Rāmupe", grupa "Lata Donga", Ceraukstes folkloras kopa "Laukam pāri", Bārtas etnogrāfiskais ansamblis un citi pašmāju mūziķi. Tāpat Ziemupē viesosies mākslinieki no Lietuvas - Kurtovēnu folkloras kopa "Kurtuove", folkloras ansamblis "Žaisa" no Kauņas, kā arī sieviešu vokālais ansamblis "Melodija" no Klaipēdas.

Pēcpusdienā norisināsies notikumu cikls ar nosaukumu "Tējnīca" - vieta, kur satiksies dzejnieki un dziesminieki. Šogad savu dalību tajā apstiprinājuši Maija Laukmane, Jana Egle, Jānis Rūcis, Gunta Šnipke, Agrita Draguna, Laura un Dzintars Vītoli, Austras bērni, Ipstens Kūns u.c.

Līdzās minētajām aktivitātēm norisināsies arī tirdziņš "prasmju Mītava", kas iecerēta kā satikšanās vieta, kur būs iespējams iepazīt un iegādāties Latvijā ražotas lietas - dzintara, pārtikas, augu un tekstila un citus produktus.

Tāpat apmeklētāji varēs piedalīties pašaizsardzības paņēmienu treniņā kopā ar Pāvelu Seredu un Iļju Kukļevu, kā arī darbnīcā "Pūķspārna vasaras skola".

Pasākuma noslēgumā norisināsies ikgadējā saules pavadīšana jūrā ar dalībnieku sadziedāšanos jūras krastā un, saulei norietot jūrā, pirmuguns iegūšana, ko pēc tam izmantos kopīgi veiktajā uguns iekuršanas rituālā. Pēdējo pasākuma aktivitāti muzikāli pavadīs ritma grupa "Transcendentālē".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)