Banner 980x90

Zinību dienā skolēniem braucieni Liepājas sabiedriskajā transportā būs bez maksas

Liepaja.lv
Liepaja.lv
Ceturtdien, 1.septembrī vispārizglītojošo skolu skolēni, kā arī citu profesionālās vidējās vai augstākās izglītības iestāžu audzēkņi jau tradicionāli Liepājas sabiedriskajā transportā, tostarp arī 904. un 912.maršruta autobusā, var braukt bez maksas, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā. 

Saskaņā ar 2015.gada 16.aprīļa Liepājas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem abonementa biļeti braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie:

* Liepājas izglītības iestādēs 1.klašu izglītojamie, mācību gada laikā;

* Liepājas vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie un profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi no ģimenēm, kuru aprūpē ir 5 vai vairāk bērni (bērns šo noteikumu izpratnē ir arī persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, bet turpina mācības vispārējā vai profesionālā mācību iestādē dienas maiņā un nav nodarbināta, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam) un kurām nav noteikta atbilstība trūcīgas ģimenes statusam, mācību gada laikā;

* Liepājas vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi un augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studenti no ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss, mācību gada laikā;

* izglītojamie ar funkcionāliem traucējumiem, izņemot personas ar I vai II invaliditātes grupu un personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Savukārt braukšanas maksas atlaidi 50% apmērā var saņemt:

* Liepājas izglītības iestāžu 2.–12.klašu klātienē izglītojamie, mācību gada laikā;

* Liepājas profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļā izglītojamie un augstākās izglītības iestāžu pilna laika studējošie, mācību gada laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)