Banner 980x90

4 komforta risinājumi, ko ir vērts ieviest savā mājā

Attīstoties dažādām tehnoloģijām, pakalpojumiem un, iespējams, arī pieaugot mūsu ikdienas noslodzei, arvien vairāk novērtējam ērtības, kuras mums taupa laiku un sniedz papildu komfortu. Mājokli šobrīd iespējams aprīkot ar dažnedažādiem automatizētiem risinājumiem. Lūk, četri no tiem, kurus būtu vērts ieviest savā īpašumā. 

Teritorijas un garāžas vārtu automātika
Vārtu automātika teritorijai un garāžai ir gan drošības, gan komforta risinājums, kas neuzkrītoši kalpos jums ik dienu, sniegs ērtības un kas jau neilgi pēc to ieviešanas šķitīs tik pašsaprotamas, ka domāsiet, kā bez tām līdz šim iztikāt. Vārtu automātika ļauj kontrolēt vārtu darību sev ērtākajā veidā, kā arī parūpēties par to, ka pieeja kontroles mehānismam ir tikai uzticamām personām. 

Vārtu automātika ļauj ietaupīt laiku un neapgrūtināt sevi ar vārtu atvēršanu manuāli. Ja jaukā un nesteidzīgā dienā tas nešķistu nekas apgrūtinošs, tad padomājiet par dienu, kad līst lietus, ir auksts, jūs steidzaties, ārā ir tumša, bet jūs nedzīvot īpaši drošā apkaimē. Tādā brīdī vārtu automātika šķiet lielisks izgudrojums. 

Automatizēta un attālināta apkures sistēmas vadība
Mūsu platuma grādos lielāko daļu gada nepieciešams izmantot apkuri, lai nodrošinātu telpās komfortablu temperatūru. Apkures veidu un sistēmu ir daudz, tās mēdz būt mazāk un vairāk komfortablas. Tomēr steidzīgajā ikdienā, kad pēc garas darba dienas vēlamies atgriezties jau patīkami siltā mājoklī, nav vēlmes gaidīt vairākas stundas, kamēr tikko iekurinātais apkures katls sasildīs telpas. Tāpēc tā vairs nav greznība, bet gan ikdienas nepieciešamība – izvēlēties tādu apkures sistēmu, kas spēj automatizēti regulēt temperatūru telpās un neprasa nemitīgu cilvēka klātbūtni. Arī mājokļos, kur ir centrālā apkure, iespējams pievienot attālinātu temperatūras regulēšanas sistēmu, kas ļauj parūpēties, lai brīdī, kad ierodaties mājās, ir silti, bet laikā, kad mājās neviena nav, temperatūra ir zemāka. Tādā veidā iespējams arī samazināt izmaksas par apkuri.

Grīdas tīrīšanas robots
Pēdējos gados arvien lielāku popularitāti mājas komforta palielināšanā iegūst grīdas tīrīšanas roboti. Lai gan sākumā daudzi ir skeptiski un neuzskata, ka vajadzīgs robots, kas tīra grīdu, bet tad, kad izmēģina, vairumā gadījumu visi ir sajūsmā un vairs nevar iedomāties, ka pašiem ik dienu būtu jātīra grīda. It īpaši, ja mājās ir mazi bērni un mājdzīvnieki, aiz kuriem mūždien paliek spalvas, drupačas, netīrumi. Atliek tikai nospiest podziņu, lai robots sāktu tīrīšanu. Šo laiku varat veltīt patiešām svarīgām lietām – ģimenei, hobijiem, darbam, atpūtai.

Automatizētas ārējās žalūzijas
Popularitāti iegūst arī tāds automatizēts risinājums kā ārējās aizsargžalūzijas, kas tiek regulētas, vadoties pēc meteoroloģiskās informācijas, ko saņem automātiski no stacijas. Ārējās aizsargžalūzijas stiprina pie ēkas fasādes. Tās efektīvi ļauj kontrolēt saules gaismas un siltuma iekļuvi telpā, kā arī nodrošina lielāku privātumu. Pat tad, kad neesat mājās, žalūzijas automātiski aizvērsies tad, kad logā spīdēs spoža saule, lai neļautu telpai uzkarst. Ārējās žalūzijas veiksmīgi var aizvietot kondicionieri, nodrošinot tikpat efektīvu mikroklimata kontroli telpā. Bet aizsargžalūzijas būs veselībai un arī finansēm draudzīgāks risinājums. Vairāk par ārējām aizsargžalūzijām varat uzzināt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)