Banner 980x90

5 jautājumi, kuri sev jāuzdod, iegādājoties kafijas automātu mājai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kafijas automāti atšķiras gan pēc cenas, gan arī kvalitātes, funkcijām un dzērienu pagatavošanas iespējām. Šīs īpašības, kas katru no modeļiem padara unikālu, ievērojami ietekmē mūsu lēmumu par to, kurš būs labākais kafijas automāts mājai. Mēs zinām, ka pareizās izvēles izdarīšana nebūt nav viegls uzdevums, jo šādas iekārtas iegāde ir nozīmīgs ieguldījums. Tādēļ pirms pieņem lēmumu, ir dažas svarīgas lietas, kuras tev vajadzētu zināt.

Pirms sāc kafijas automāta meklēšanu veikalos vai internetā, centies atbildēt uz 5 svarīgiem jautājumiem, kas būs aprakstīti turpinājumā. Tie tev ietaupīs laiku, sarūgtinājumu un arī naudu.
Kādiem dzērieniem tu vai cilvēki, kam tos gatavosi, dod priekšroku – melnai kafijai vai tādiem, kuru pamatā ir piens?
Vai gatavosi tikai sev, ģimenei vai lielākai kompānijai?
• Esi iecienījis espresso vai melnas kafijas dzērienus? Ja gatavo tikai sev – labākā izvēle ir kafijas automāts vienai personai. Nelielais kafijas automāts būs piemērots tiem, kuri ikdienā lieto espresso vai melnu kafiju. Lai pagatavotu espresso, ir nepieciešams tikai karstais ūdens, tādēļ nav vajadzīgs automāts ar plašām funkcijām vai papildu boileris. Turklāt ilgtermiņā neliela ierīce prasīs mazākus ieguldījumus, kad būs nepieciešams remonts vai tīrīšana. 
• Karstie dzērieni, kas veidoti uz piena bāzes. Ja gatavo tikai sev – labākā izvēle ir multifukcionāls kafijas automāts vienai personai. Šis ir veiksmīgs risinājums tiem, kuriem patīk baudīt karstos dzērienus, kuru pamatā ir piens – Latte, Macchiato u.c. Multifunkcionālais boileris var uzsilt līdz tādam līmenim, ka tas rada tvaiku, kā arī nodrošina espresso pagatavošanai nepieciešamo ūdens temperatūru. Šādus automātus parasti kontrolē ar vienu vai vairākiem slēdžiem.
• Karstie dzērieni, kas veidoti uz piena bāzes. Ja gatavo ģimenei vai draugu kompānijai – labākā izvēle ir kafijas automāts ar karstuma cirkulācijas boileri. Šīs iekārtas nodrošina temperatūras stabilitāti, uzkarsē pienu, kā arī sniedz iespēju pagatavot lielisku espresso. 
• Jebkādi kafijas dzērieni. Ja regulāri gatavo lielam cilvēku skaitam – labākā izvēle ir kafijas automāts ar dubulto boileri. Kvalitatīvu dzērienu pagatavošanai nepieciešams atbilstošs automāts. Izvēloties tādu, kuram ir dubultais boileris, tev nebūs jāsatraucas par to, vai tiek nodrošināta nepieciešamā jauda, tvaiks utt.
 
♦ Vai tavā mājoklī ir maz vietas?
Lielākā daļa kafijas automātu mājas lietošanai aizņem aptuveni 30 līdz 45 cm platumā, neskaitot dzirnaviņas. Ja tu meklē iekārtu, kas pati samaļ kafiju, tev jāieplāno papildu vieta vienā automāta pusē (parasti 10 līdz 15 cm). Pirms iegādājies automātu, izmēri vietu, kur plāno to novietot. 

Vai kafijas dzirnaviņu esamībai ir nozīme?
Tas, vai tev nepieciešams kafijas automāts, kurā iekļauta arī malšanas funkcija, atkarīgs no vairākiem faktoriem. Piemēram, kafijas dzirnaviņas parasti ir iestrādātas automātiskajās kafijas gatavošanas iekārtās, savukārt, ja iegādājies manuālo, dzirnaviņas tev, iespējams, būs jāpērk atsevišķi. Ieteicams vai nu pirkt iekārtu, kurā viss jau ir iekļauts, vai arī ieplānot savu budžetu tā, lai varētu iegādāties kafijas malšanas aparātu atsevišķi. 

 Kādi ir tava budžeta ierobežojumi?
Summa, kuru tu iztērēsi par kafijas automātu, ne vienmēr atspoguļo to, cik labs tas būs, tādēļ, izvēloties īsto, jābūt uzmanīgiem! Tiem, kuri vēlas ietaupīt, ieteicams izvēlēties iekārtas ar mazāku funkciju skaitu, taču tajā pašā laikā ir jāņem vērā arī vajadzības, kuras automātam jāapmierina. Tu taču vēlies baudīt lielisku kafiju, vai ne? 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)