Banner 980x90

5 padomi, kā kļūt veiksmīgākam

Visiem zināms, ka veiksmīgu dzīvi mēs katrs izprotam citādāk. Kādam tā būtu pilna ceļojumu un aizraujošu notikumu, kādam – miera pilna dzīve klusā nostūrī, vēl kādam varbūt veiksme asociējas ar augstu amatu un pilnu naudas maku. 

Mēs katrs esam citādāks, tāpēc arī padomi mierīgai dzīvei ikvienam, lai justos veiksmīgs, ir grūti sniedzami. Taču ir pieturas punkti, kuri liks jums justies labāk un kļūt veiksmīgākam.  

Mērķi
Lai dzīve būtu jēgpilna, ikvienam cilvēkam ir nepieciešami mērķi. Mērķi var būt saistīti ar darbu, amata paaugstinājumu, bet tikpat labi jūsu mērķis var būt apgūt kādu svešvalodu vai palīdzēt kādā dzīvnieku patversmē.

Lai jūs būtu veiksmīgs, mērķiem jābūt konkrēti formulētiem, un realizējamiem: 
• izvirziet sev uzdevumus ar konkrētiem termiņiem;
• izveidojiet uzskatāmu darāmo darbu sarakstu katrai dienai un nolieciet to redzamā vietā.

Veselība (kustība un veselīgs uzturs)
Veiksmīga cilvēka dzīvē vislielākā nozīme ir labai veselībai, lai varētu fiziski un garīgi attīstīties. Veselības galvenie stūrakmeņi ir fiziskā aktivitāte un veselīgs uzturs. 

Kustība ir dzīvības pamats, kas stiprina sirdi, uzlabo miega kvalitāti, normalizē nervu sistēmu un apgādā mūsu organismu ar skābekli. Ne velti mēdz teikt, ka sports palīdz atslābināties, tas palīdz mums tikt galā ar ikdienas raizēm un saspringumu, jo atjauno mūsu ķermeni, un tā laikā izdalās laimes hormons - endorfīns. Atvēliet ikdienā laiku regulārām fizikām aktivitātēm, kas jums sagādā prieku, vai tā būtu skriešana, nūjošana, peldēšana, dejošana vai kas cits. 

Pateicoties fiziskajām aktivitātēm, pieaugs jūsu optimisms, fiziskā pievilcība un pašpārliecinātība, kas ir nozīmīga, ja vēlaties būt veiksmīgs. 
Veselīgs uzturs ikdienā jūs apgādā ar nepieciešamajiem vitamīniem, minerālvielām un dod spēku jaunai dienai, jauniem mērķiem. Centieties ievērot sabalansētas, regulāras ēdienreizes.
 
Produkti, kurus jums noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē būtu:
• dārzeņi;
• augļi;
• graudaugi;
• pākšaugi;
• piena produkti;
• zivis;
• liesa gaļa.

Centieties ikdienā vienmēr sev blakus turēt dzeramo ūdeni, jo ūdens ir mūsu dzīvības avots. 

Atpūta
Lai katru dienu justos spēka pilns un veiksmīgs, jums ir jāvelta pietiekami daudz laika arī atpūtai. Labs miegs ir viens no galvenajiem labas veselības noslēpumiem. Pieaugušam cilvēkam vajadzētu gulēt vidēji 8 stundas. 

Finanses
Pietiekamas finanses mums sniedz psiholoģisku un materiālu drošības sajūtu, kā arī liek mums justies pārliecinātiem par sevi. Tās ir nepieciešamas ne tikai rēķinu un tagadējo tēriņu apmaksāšanai, bet arī nākotnes sapņu realizēšanai. Taču ir situācijas, kad palīdzēt piepildīt sapni var arī nebanku aizdevumi, ja aizņemsieties atbildīgi, izvērtējot attiecīgos ikmēneša maksājumus. 

Pozitīvā domāšana
Vai zinājāt, ka pozitīvi domājošie cilvēki biežāk ir veiksmīgāki? Tie vairāk tic veiksmei un labai nākotnei. Arī jūs varat sākt koncentrēties uz veiksmīgāku rītdienu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)