Banner 980x90

Agešins: Divi no pieciem it kā aizgājušajiem "Saskaņas" Liepājas nodaļas biedriem sen vairs nebija partijā

Ventspils, 2.dec., LETA. Divi no pieciem sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Liepājas nodaļas biedriem, kuri paziņojuši par izstāšanos no partijas, nemaz nebija tajā pārreģistrējušies un sen vairs nav partijas biedri, aģentūru LETA informēja Saeimas deputāts un "Saskaņas" Kurzemes reģiona koordinators Valērijs Agešins.

Kā norādīja Agešins, no partijas "it kā aizgājušās" biedres Irina Vinvalka un Inese Rodčenkova jau sen vairs neesot partijā, jo nebija pārreģistrējušās. "Reāli aizgāja tikai trīs cilvēki, kuri sen nav redzēti un ir "mirušās dvēseles"," uzsvēra Agešins. Šie trīs biedri esot Marija Ovčarova, Daņils Kozlovs un Ivans Matvijčuks.

Agešins arī piebilda, ka pēdējo trīs mēnešu laikā "Saskaņas" Liepājas nodaļā uzņemti 29 cilvēki, bet šo sestdien tikšot uzņemti vēl pieci, kas, pēc Agešina domām, liecina par "Saskaņas" popularitāti Liepājā. "Tie, kuri vēlas mūs nomelnot, piedalās "hameleonu rotaļās". Iesaku šiem cilvēkiem vairāk strādāt un mazāk nodarboties ar intrigām," piebilda Agešins.

Iepriekš ziņots, ka pieci sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Liepājas nodaļas biedri esot parakstījuši kolektīvo iesniegumu par izstāšanos no partijas. Par to aģentūru LETA informēja bijusī Liepājas nodaļas biedre Ella Veinberga, kura kopā ar vēl aptuveni 10 biedriem no "Saskaņas" Liepājas nodaļas izstājās jau iepriekš.

No partijas aizejošie biedri savu rīcību skaidro ar tiem pašiem iemesliem, kādus minēja iepriekš no partijas kolektīvi aizgājušie biedri. Viņi norāda, ka nepiekrīt un neatbalsta Saeimas deputāta un "Saskaņas" Kurzemes reģiona koordinatora Agešina rīcību konflikta noregulēšanā Liepājas nodaļā un nepiekrīt un neatbalsta "nekorekti ievēlētu "Saskaņas" Liepājas nodaļas valdi".

Tāpat aizejošie partijas biedri nepiekrīt un neatbalsta "Saskaņas" Liepājas nodaļas valdes lēmumu par Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka tūrisma un investīciju jautājumos Jurija Hadaroviča un domes deputāta Romana Miloslavska izslēgšanu no partijas. Viņiem arī neesot saprotams, kāpēc trešā konfliktā iesaistītā persona - Liepājas domes deputāts Naums Vorobeičiks - joprojām nav izslēgts no "Saskaņas", "īpaši ņemot vērā, ka tieši viņš iznesa šo konfliktu uz āru masu medijos", teikts piecu aizejošo partijas biedru paziņojumā.

Partijas biedri arī nevarot samierināties ar "pazemošu attieksmi" un "Agešina publiskiem negatīviem izteikumiem" par tiem bijušajiem Liepājas nodaļas biedriem, kuri jau ir izstājušies no "Saskaņas".

Kā ziņots, jūlija beigās "Saskaņa" no savām rindām izslēdza divus savus līdzšinējos pārstāvjus Liepājas domē - vicemēru Hadaroviču un deputātu Miloslavski, kuriem pārmeta "priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu" un "pārmērīgu sadarbību ar Liepājas mēru Uldi Sesku," aģentūrai LETA pastāstīja "Saskaņas" Kurzemes reģiona koordinators un Liepājas nodaļas valdes loceklis Agešins.

Protestējot pret šādu rīcību, rudenī par kolektīvu izstāšanos no "Saskaņas" paziņoja aptuveni 10 Liepājas nodaļas biedri - Veinberga, Vadims Jakubovs, Margarita Konika, Lilija Savkina, Valentīna Politaja un citi.

Hadarovičs un Miloslavskis paziņojuši, ka līdz šī gada beigām plāno nodibināt jaunu reģionālo partiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)