Banner 980x90

Aicina pieteikties bērnu un jauniešu ansambļu un solistu konkursam 'Pērļu lietus" Liepājā

Jelgava, 17.janv., LETA. 24.februārī Liepājas Latviešu biedrības namā notiks bērnu un jauniešu vokālo ansambļu un solistu konkursu "Pērļu lietus", kuram dziedātāji no visas Latvijas var pieteikties līdz 9.februārim, aģentūru LETA informēja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Muižniece.

Bērnu un jauniešu vokālo ansambļu un solistu konkursu "Pērļu lietus" rīko Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs kopā ar bērnu un jauniešu vokālās studijas "Pērlītes" vadītāju Ivetu Loginu. Konkursa mērķis ir attīstīt un pilnveidot jauno solistu un mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas, veicināt dalībnieku skatuvisko pieredzi un radīt iespēju talantīgiem bērniem un jauniešiem apliecināt savas mākslinieciskās spējas plašākai auditorijai, saņemot izaugsmi veicinošu profesionālas žūrijas vērtējumu. Viens no konkursa nolūkiem ir arī rosināt vokālo ansambļu repertuārā iekļaut dziesmas "a cappella" izpildījumā, kas ir būtiska Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspējas sastāvdaļa. Katru gadu konkursā trīs vecuma grupās, izpildot latviešu autoru dziesmas, sacenšas ansambļi un solisti no visas Latvijas.

"Ikvienam jaunajam dziedātājam būtisks ir profesionālas žūrijas vērtējums, kuru katru gadu veido pieci vokālās mākslas speciālisti. Ņemot vērā žūrijas un dalībnieku ieteikumus, konkurss jau otro gadu tiek papildināts ar muzikālo pedagogu tikšanos ar žūrijas pārstāvjiem," pauda Muižniece.

Ieceres realizēšanai tiek ierobežots dalībnieku skaits - katrā vecuma grupā tiek uzņemti 15 individuālie izpildītāji un desmit muzikālie kolektīvi.

Vērtēšana konkursā notiks desmit punktu sistēmā pa vecuma grupām, ņemot vērā tehnisko izpildījumu, māksliniecisko sniegumu un kopējo skatuvisko tēlu. Atbilstoši žūrijas vērtējumam dalībniekiem tiks piešķirtas stikla balvas un diplomi katrā vecuma grupā, atzinības par labu sniegumu, kā arī pateicības raksti visiem dalībniekiem un mūzikas pedagogiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)