Banner 980x90

Aizdomās par viltus spridzināšanas draudu izteikšanu Liepājā aizturēti trīs jaunieši

Rīga, 15.maijs, LETA. Aizdomās par viltus izsaukuma veikšanu, informējot par divos veikalos Liepājā ievietotajiem spridzekļiem, Valsts policija (VP) aizturējusi trīs jauniešus, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Vakar ap plkst.20 operatīvajiem dienestiem piezvanījis kāds jaunietis un paziņojis, ka Liepājā, Tosmarē, divos veikalos ir ievietoti spridzekļi. Telefonsarunas laikā fonā bija dzirdami smiekli.

Veikalos veikta evakuācija, uz notikuma vietu izbrauca VP pretterorisma vienība "Omega" un Liepājas Pašvaldības policija. Pārbaudot ēkas, informācija par sprādzienbīstamiem priekšmetiem neapstiprinājās.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par apzināti nepatiesa paziņojuma par spridzināmās ietaises ievietošanu. Šodien, veicot procesuālas darbības, tika noskaidroti un aizturēti trīs jaunieši, 14 un 15 gadus veci, kuri tiek turēti aizdomās par viltus izsaukuma veikšanu. Divi no jauniešiem jau iepriekš ir nonākušo policijas redzeslokā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Šeršņova arī skaidroja, ka šādos gadījumos apzināti nepatiesas informācijas sniedzējiem ar tiesas lēmumu var tikt uzdots atlīdzināt arī operatīvajiem dienestiem radušies zaudējumi, turklāt ar prasību tiesā par zaudējumu atlīdzināšanu var vērsties arī uzņēmumi, kam viltus izsaukuma dēļ bijis traucēts darbs.

"Atgādinām, ka šāda veida viltus paziņojumi par spridzekļiem ir krimināli sodāms likuma pārkāpums, par kuru var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem. Policija pārbauda katru šāda veida gadījumu un sauc pie kriminālatbildības personas, kuras rupji traucē sabiedrisko mieru un glābšanas dienestu darbu ar šādiem viltus izsaukumiem, tādējādi izrādot necieņu pret sabiedrību," skaidroja policijas pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)