Banner 980x90

Aksesuāri, kam ziemā vajadzētu būt ikvienā automašīnā

Lai kāds būtu gadalaiks, vienmēr ir aksesuāri, kuriem būtu jāatrodas automašīnā – kabatas lukturītis, pirmās palīdzības komplekts, rezerves riepa. Savukārt ziemā, kad laikapstākļi kļūst bargāki, situācija kļūst neparedzama, tādēļ ir vēl pāris lietu, kas būtu jānoglabā automašīnā.  

Kā reiz teica Bens Frenklins: "Nesagatavojoties tu gatavojies neveiksmei." Esiet gudri un sagatavojieties – lūk, ziemas aksesuāri, kam vajadzētu būt ikvienā automašīnā!

Logu skrāpis
Daudzās valstīs ir kategoriski aizliegts braukt, kamēr automašīnu klāj sniegs un/vai ledus. Lai arī Latvijā tas nav aizliegts, tas noteikti nav ieteicams, jo ledus un sniegs var manāmi apgrūtināt redzamību pār ceļu, tādējādi apdraudot jūs, jūsu pasažierus un citus ceļu satiksmes dalībniekus. Mašīnas notīrīšanai ziemas laikā vajadzētu kļūt par ieradumu – izmantojiet logu skrāpi, lai notīrītu mašīnu ikreiz, pirms grasāties kaut kur braukt. 

Alkometrs
Ziemā mēs svinam gada lielākos svētkus – Ziemassvētkos un Vecgada vakaru. Protams, ikvienam patīk izbaudīt gardu dzērienu, bet tikpat ļoti ikvienam patīk arī sēsties pie auto stūres. Daudzi ceļu satiksmes negadījumi saistīti ar alkohola lietošanu, tādēļ esiet piesardzīgs – alkometrs no 220.lv palīdzēs jums pārliecinieties, ka drīkstat braukt, taču neaizmirstiet, ka svarīga ir arī pašsajūta un savu spēju novērtēšana! 

Startera vadi
Neviens nevēlas ar savu automašīnu iestigt sliktos laika apstākļos, nemaz nerunājot par izlādējušos akumulatoru. Iedomājieties, ka atrodaties nomalē, nevarat iedarbināt savu automašīnu un jums tuvumā nav neviena, kas varētu apstāties un palīdzēt. Turklāt ārā ir auksts un jūs salstat. Paredziet šādas situācijas un parūpējies par tām jau savlaicīgi, iegādājoties startera vadus – tie noderēs ne tikai ziemā, bet arī citos gadalaikos, kad radīsies kāda ķibele ar auto akumulatoru.

Avārijas trijstūris
Ziema un tās laikapstākļi nav paredzama, tādēļ mēs nekad nevaram zināt, kas notiks ar mūsu automašīnu. Tā kā ziemā redzamība ir īpaši apgrūtināta, mēs iesakām iegādāties un noglabāt automašīnā avārijas trijstūri. Vajadzības gadījumā izmantojot avārijas trijstūri, jums būs divi ieguvumi: citi jūs pamanīs savlaicīgi un akurāti apbrauks, citi jūs pamanīs savlaicīgi un, iespējams, sniegs nepieciešamo atbalstu un palīdzību.  

Kaķu pakaiši
Nepārprotiet – mēs nerosinām jūs pārvērst automašīnu par mobilo kaķu tualeti. Kaķu pakaiši ir pārsteidzoši lielisks risinājums situācijās, kad automašīna ir iestigusi sniegā un saviem spēkiem nespēj no tā izkļūt. Vienkārši izklājiet pakaišus zem riepas vai riepām, un tie palīdzēs veidot saķeri, lai jūs varētu izkļūt no stigas. Šim lētajam, taču ģeniālajam risinājumam ziemā vajadzētu atrasties ikvienas automašīnas bagāžas nodalījumā!

Saliekamā lāpsta 
Iegādājieties nelielu saliekamo lāpstu, ko glabāt automašīnas bagāžniekā. Tā noderēs situācijās, kad jūsu auto iestidzis sniegā vai, piemēram, jums jānotīra ceļa posms, pa kuru braukt.  

Sega
Vai jums mājās ir papildu segas? Noteikti ielieciet vienu savā automašīnā! Situācijās, kad nevarēsiet iedarbināt automašīnu, nokļūsiet avārijā vai, piemēram, iestigsiet, jums nāksies pamest automašīnas salonu, un jāņem vērā, ka ziemā ir patiesi auksts, īpaši vakaros.  Ne vienmēr varat paļauties uz automašīnas sildītāju, tādēļ sega šādās situācijās ir lielisks palīgs. 

Pirmās palīdzības aptieciņa
Pirmās palīdzības komplekts ir ļoti svarīgs, ja kāds ir cietis autoavārijā. Lai gan tā ir obligāta prasība, daudzi to neievēro, uzskatot, ka tas ir lieki. Patiesībā šī ir viena no svarīgākajām lietām, kas ziemas laikā būtu jāglabā automašīnā, jo, kā jau iepriekš minējām, nekad nevar zināt, kas notiks.     

Ziemas apstākļos, īpaši, kad ceļi ir apledojuši, automašīnas bremzēšanas ceļš ir garāks, un ar to ir jārēķinās. Statistika rāda, ka ziemā notiek daudz vairāk ceļu satiksmes negadījumu, tādēļ noteikti iegādājieties pirmās palīdzības aptieciņu, lai vajadzības gadījumā varētu nekavējoties sniegt pirmo palīdzību.

Ziemas logu mazgāšanas šķidrums
Lai ziemas laikā nodrošinātu labāku redzamību, noteikti uzpildiet ziemas logu mazgāšanas šķidrumu. Tāpat parūpējieties par tā rezervēm, lai vajadzības gadījumā varētu to nekavējoties papildināt. Pārliecinieties, vai šķidrums ir piemērots mīnusiem un tas satur antifrīzu, pretējā gadījumā sasals gan logs, uz kura to lietojat, gan šķidruma rezerves, kas tiek glabātas automašīnā.

Kabatas lukturītis
Ziemā agri paliek tumšs, tādēļ noderēs kabatas lukturītis. Tas noderēs, lai pārbaudītu automašīnu, ja ar to kaut kas noticis, un lai padarītu jūs redzamākus uz ceļa.  

Pārliecinieties, ka jūsu auto aprīkots ar visu nepieciešamo – interneta veikalā 220.lv pieejamas šīs un vēl daudzas citas auto preces, kas noderēs gan ziemā, gan citos gadalaikos. Vēlam drošu ceļu! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)