Banner 980x90

Aptauja: latvieši biežāk nekā citu tautu pārstāvji ir apmierināti ar dzīvi Latvijā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka latvieši biežāk nekā cittautieši ir apmierināti ar dzīvi Latvijā - tā norāda 61% aptaujāto latviešu, bet no aptaujātajiem cittautiešiem - 44%. Kopumā vairāk nekā puse - 54% aptaujāto iedzīvotāju ir apmierināti ar dzīvi Latvijā.

Neskatoties uz to, ka apmierinātība ar dzīvi Latvijā cittautiešu vidū ir zemākā līmenī nekā latviešu, arī vairākums cittautiešu ir valsts patrioti. Sevi par Latvijas patriotiem no aptaujātajiem uzskata 82% latviešu un 62% cittautiešu.

Tikmēr gatavību nepieciešamības gadījumā aizstāvēt Latviju no ienaidniekiem latvieši apliecinājuši biežāk nekā cittautieši - tā atzīmēja 68% latviešu, bet cittautieši - 47%.

Savukārt, vaicāti, kuri ir iedzīvotājiem nozīmīgākie svētki, latvieši biežāk nekā cittautieši minējuši Ziemassvētkus, Līgo svētkus un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu 18.novembri. Tikmēr cittautiešiem iecienītāki svētki ir Jaunais gads, sieviešu diena 8.martā, Lieldienas un uzvaras diena 9.maijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)