Banner 980x90

Ar iedzīvotāju balsojuma palīdzību veidos valsts simtgades koncerta programmu Liepājā

Ventspils, 16.maijs, LETA. Gatavojoties Latvijas simtgades svinībām Liepājā, iedzīvotāji aicināti iesaistīties svētku muzikālās programmas veidošanā, balsojot par Liepājas komponistu radītajām dziesmām, aģentūru LETA informēja pilsētas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Dita Dzene.

Plānots, ka svētku lielkoncertā, kas 18.novembrī no plkst.17 norisināsies pie Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars", uzstāsies Latvijā populāri mūziķi un daudzveidīgs muzikālais sastāvs. Tāpat notiks svētku uguņošana, kuras muzikālo kompozīciju radīs komponists Jānis Lūsēns.

Koncerta programmā tiks iekļautas dziesmas, ko radījuši ar Liepāju saistīti populārās mūzikas komponisti - Imants Kalniņš, Juris Pavītols, Zigmārs Liepiņš, Uldis Marhilēvičs, Jānis Lūsēns, Mārtiņš Freimanis, Ainars Virga, Marats Ogļezņevs un Jānis Strazds. Savukārt Latviešu tautas dziesmām īpaši šim koncertam tiks veidotas jaunas aranžijas.

Koncertprogrammas veidošanā aicināti iesaistīties arī iedzīvotāji, pašvaldības mājaslapā līdz 3.jūnijam balsojot par savām mīļākajām dziesmām.

Svētku režisors ir Valdis Pavlovskis, video un gaismu mākslinieks - Egils Kupčs. Pasākuma koncepcijas iecerē ir iekļautas trīs stihijas - ūdens, zeme un debesis, kas scenogrāfijā tiks atainotas trīs līmeņos. Veidojot gaismu režiju, video instalācijas un specefektus, tiks akcentēta arī koncertzāle "Lielais dzintars" kā Latvijas valsts simtgades celtne un mūsdienu kultūras epicentrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)