Banner 980x90

Ārlietu ministrs Rinkēvičs piedalīsies Vispārējo lietu padomes sanāksmē

Edgars Rinkēvičs/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Edgars Rinkēvičs/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Piektdien, 24.jūnijā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē Luksemburgā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Galvenais darba kārtības jautājums būs gatavošanās otrdienas, 28.jūnija, un trešdienas, 29.jūnija, Eiropadomes sanāksmei. Plānots, ka jūnija Eiropadomes sanāksmē tiks diskutēts par migrāciju, tostarp tiks izvērtēts progress ES ārējo robežu stiprināšanā, ES-Turcijas vienošanās izpildē, kā arī sanāksmes dalībnieki pievērsīsies ES sadarbībai ar migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm.

Valstu un valdību vadītāji apspriedīs jautājumus, kas skar darbavietas, izaugsmi un investīcijas.

Jūnija Eiropadomes sanāksmes darba kārtībā iekļauti ārējo attiecību jautājumi. Tiks diskutēts par ES-NATO sadarbību, savukārt ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Federika Mogerīni iepazīstinās ar ES Globālo ārpolitikas un drošības politikas stratēģiju. Sagaidāma valstu un valdību vadītāju sākotnējā viedokļu apmaiņa par Apvienotās Karalistes referenduma iznākumu.

Vispārējo lietu padome pieņems un virzīs tālākai apstiprināšanai Eiropadomē valstu specifiskās rekomendācijas. Notiks pirmā viedokļu apmaiņa par ES Padomes prioritātēm 2017.gadā, tādējādi sniedzot sākotnējo Padomes ieguldījumu Eiropas Komisijas 2017.gada darba programmas izstrādē. Nīderlandes prezidentūra plāno runāt arī par vienu no savas prezidentūras prioritātēm - plašākas pārredzamības veicināšanu ES lēmumu pieņemšanas procesā.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un šā gada pirmajā pusgadā tās vada ES Padomes prezidējošā valsts Nīderlande.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)