Banner 980x90

Atjauno Liepājas muzeja vēsturisko mūra žogu

Foto: Facebook.com/ Liepājas Muzejs
Foto: Facebook.com/ Liepājas Muzejs
Liepājas muzeja teritorijā sākti vēsturiskā mūra žoga atjaunošanas darbi, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Zane Goldmane.

Pašlaik mūra žoga vēsturisko krāsojumu slāņojumu labi var apskatīt ikviens muzeja apmeklētājs vai garāmgājējs. Palīgdarbu vadītājs Jurijs Alenins ar aizrautību norāda uz žoga labi saskatāmo oriģinālo krāsojumu, kura krāsas atkal rotās muzeja mūra žogu pēc atjaunošanas darbu pabeigšanas.

Žoga atjaunošanu paredzēts pabeigt divu mēnešu laikā. Būvdarbus veic Saldū reģistrētais uzņēmums SIA "JAR Celtnieks un Co" atbilstoši SIA "V projekts" izstrādātajam muzeja ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas projektam. Saskaņā ar noslēgto līgumu šie darbi izmaksās 19 180 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Atsevišķos posmos tiks veikta mūra žoga pamatu atrakšana, žoga pamatu un mūra tīrīšana, žoga virsmas apmetuma remonts, špaktelēšana un krāsošana, kā arī dekoratīvo žoga pildiņu apstrāde ar hidrofobizatoru.

Liepājas muzeja mūra žogs Kūrmājas prospektā 16/18 ir daļa no agrākā Kacenelsonu dzimtas savrupnama ansambļa, ko pēc Berlīnes arhitekta Ernesta fon Īnes skices cēlis arhitekts Makss Pauls Berči. Nams būvēts 1900. un 1901.gadā. Gadu vēlāk tapa saimniecības ēka, kuras pirmajā stāvā atradās ratnīca, bet otrajā - dzīvojamās istabiņas kalpiem.

Mūra žoga tapšanā kā būvamatnieka māceklis līdzdarbojies arī slavenais latviešu tēlnieks Kārlis Zāle, kurš savu bērnību un agrīno jaunību aizvadījis Liepājā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)