Banner 980x90

Atklātas izstādes "Māja. Dzīvoklis 2018" un "Realty&Investment 2018" (FOTO)

No šodienas līdz 21.oktobrim Ķīpsalas izstāžu zālē norisinās izstāde "Māja. Dzīvoklis 2018".

"Māja. Dzīvoklis 2018" ikviens varēs uzzināt aktuālās tendences energoefektivitātes, būvniecības un nekustamo īpašumu jomā. Izstāžu dalībnieki piedāvās risinājumus gan lieliem infrastruktūras objektiem, gan ikvienai mājsaimniecībai, kas vēlas efektīvāk izmantot energoresursus, apsildīt telpas un gudri renovēt savu mājokli.

Trīs dienas Ķīpsalā varēs atrast visu nepieciešamo mājokļa būvniecībai, renovācijai un labiekārtošanai - būs apdares materiāli, grīdas segumi, santehnika, virtuves mēbeles, audiosistēmas, interjera dizaina priekšmeti u. c. Īpaši plaša izvēle izstādē būs tiem, kam nepieciešamas durvis, grīdas segums, mājsaimniecības preces, ūdens attīrīšanas iekārtas, vārti un žogi. Produkciju piedāvās "Baltijas durvis", "Bel-Door", "Ambe", "Iļģuciems", "Kalo būve", "Watex" un citi uzņēmumi. Savukārt jumtu segumus prezentēs būvniecības uzņēmumi "Monier" un "Toode". Āra ekspozīcijā varēs aplūkot jau gatavas pirts mājiņas, lapenes, grilus un citas mājsaimniecībā noderīgas lietas.

Granulu apkures risinājumus izstādē piedāvās "Grandeg", "Duo Systems", "FAN", "AGB", bet biomasas apkures katlus un moduļveida katlumājas prezentēs "Anna Asistance", saules paneļus - "A J Power" un "NAPS Solar Systems". Tāpat nepieciešamo siltumam piedāvās "Intersol", "Akmens krāsnis", "Helmiks R", "Apkures katli" un citi.

Trīs dienu laikā Ķīpsalā uz atvērtajām skatuvēm izstādē notiks prezentācijas un semināri par nozarē aktuālām tēmām. "FAN" un "Grandeg" stāstīs par kompaktiem apkures risinājumiem, bet "Advangrid" prezentēs elektrotīkla monitoringa sistēmas uzņēmumiem.

Paneļdiskusijās par nekustamo īpašumu skaidros, kādas ir dzīvokļa un mājas priekšrocības, apsaimniekošanas un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" iespējas.

Izstādes "Māja. Dzīvoklis 2018" sadaļā "Realty & Investment" piedalīsies divas no Baltijā lielākajām nekustamo īpašumu kompānijām - "Ober Haus Real Estate" un "Latio". Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas biedri piedāvās savus pakalpojumus un informēs par aktualitātēm, savukārt bankas "Luminor" konsultanti stāstīs par finansējuma iespējām.

Izstādes laikā Ekonomikas ministrija (EM) un informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" sadarbības partneri informēs namu pārvaldītājus un dzīvokļu īpašniekus par pieejamo Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī kvalitatīvu ēku renovāciju.

Trīs dienas izstādes stendā "Dzīvo siltāk" varēs sastapt EM, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Būvniecības valsts kontroles biroja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Valsts ieņēmuma dienesta ekspertus. Konsultācijas sniegs arī būvniecības nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas un Ilgtspējīgas būvniecības padomes.

EM pārstāvji informēs par būvniecības regulējumu un ES fondu līdzfinansējuma piesaistes iespējām daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai. Patērētāju Tiesību aizsardzības centra eksperti informēs par normatīvu prasībām būvizstrādājumiem. Interesenti varēs uzzināt, kā izvēlēties atbilstošus būvizstrādājumus, un saņemt konsultācijas par būvizstrādājumu atbilstību apliecinošiem dokumentiem. Būvniecības valsts kontroles biroja speciālisti stāstīs par būvniecības procesa digitālo pārvaldību būvniecības informācijas sistēmā (BIS). Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēs par ugunsdrošību mājoklī un prasībām, kuras noteiktas Ugunsdrošības noteikumos. Latvijas Nacionālā standartizācijas institūcijas "Latvijas standarts" informēs, par Latvijas, ES un starptautiskajiem standartiem būvniecībā un to pieejamību. Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta pārstāve informēs par reverso PVN būvniecības nozarē.

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas biedri, tostarp SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" stāstīs par ES fondu līdzfinansējuma piesaisti daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai un pieredzi renovācijas projektu vadībā, bet Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas eksperti sniegs konsultācijas par logu izvēli un montāžu. Stendā varēs uzzināt arī par materiālu izvēli, siltumapgādes sistēmas veidiem un citiem aktuāliem jautājumiem par ēku atjaunošanu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)