Banner 980x90

Autobusu maršrutos Dobele-Bukaiši un Liepāja-Rucava-Nida sabiedriskais transports kursēs pēc pieprasījuma

Rīga, 22.jūl., LETA. No šā gada 1.augusta ieviesīs sabiedrisko transportu pēc pieprasījuma maršrutā Nr.6783 Dobele-Bukaiši un Nr.6818 Liepāja-Rucava-Nida, aģentūrai LETA pavēstīja Autotransporta direkcijas pārstāve Lilita Pelčere.

Viņa norādīja, ka sabiedriskā transporta pēc pieprasījuma ieviešana nozīmē, ka autobuss maršruta Dobele-Bukaiši posmā no Bukaišu skolas līdz pieturai "Gundegas" un maršruta Liepāja-Rucava-Nida posmā no Rucavas līdz pieturai Latvijas-Lietuvas robeža brauks tikai tad, ja pasažieris iepriekš būs pieteicis pakalpojumu.

Pelčere atzīmēja, ka abos minētajos maršrutos pieprasījums pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem jau ilgstoši ir neregulārs un ļoti neliels.

Sabiedriskā transporta padome nolēmusi abos maršrutos ieviest transportu pēc pieprasījuma, jo laika periodā no 1.marta līdz 30.aprīlim maršruta Dobele-Bukaiši posmā no Bukaišu skolas līdz pieturai "Gundegas" 64% gadījumu autobusā nebija pasažieru, kā arī ieņēmumi par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu nepārsniedza 15% no visām izmaksām. Savukārt maršruta Liepāja-Rucava-Nida posmā no Rucavas līdz Latvijas-Lietuvas robežai 56% no izpildītajiem 103 reisiem nebija pasažieru, bet 44% reisu brauca viens vai divi pasažieri.

Transports pēc pieprasījuma posmā no pieturvietas "Bukaišu skola" līdz pieturai "Gundegas" tiks ieviests četros maršruta Dobele-Bukaiši reisos - reisā, kas Dobeles autoostā otrdienās tiek sākts plkst.7.35 un plkst.14.10, bet pieturā "Gundegas" - plkst.8.49 un plkst.15.39. Lai pieteiktu sabiedriskā transporta pakalpojumus, pasažierim vismaz 24 stundas pirms reisa izpildes jāsazinās ar SIA "Dobeles autobusu parks", zvanot pa tālruņa numuru 63723444. Ja pasažieris brauks virzienā no Dobeles līdz galapunktam, viņam būs arī iespēja autobusa biļeti iegādāties Dobeles autoostā vai autobusā pie tā vadītāja pirms reisa sākšanas.

Tāpat transports pēc pieprasījuma tiks ieviests četros maršruta Liepāja-Rucava-Nida reisos - reisā, kas Liepājas autoostā darbadienās tiek uzsākts plkst.6.10 un pieturvietā "Latvijas-Lietuvas robeža" - plkst.7.34, reisā, kas Liepājas autoostā katru dienu tiek sākts plkst.17 un pieturā "Latvijas-Lietuvas robeža" - plkst.18.24. Lai pieteiktu pārvadājuma pakalpojumus, iedzīvotājiem vismaz 24 stundas pirms reisa uzsākšanas būs jāsazinās ar AS "Liepājas autobusu parks", zvanot pa tālruņa numuru 63426334. Savukārt virzienā no Liepājas līdz pieturai "Pagrabi", "Balčēni", "Ģeistauti" vai "Latvijas-Lietuvas robeža", pasažieriem būs arī iespēja autobusa biļeti iegādāties Liepājas autoostā vai autobusā pie tā vadītāja pirms reisa uzsākšanas.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)