Banner 980x90

Barikāžu atceres pasākumā Liepājā zvērestu dos 10 jaunie zemessargi

Liepāja, 12.janv., LETA. Barikāžu atceres pasākumā Liepājā 20.janvārī zvērestu dos 10 jaunie zemessargi, intervijā Rietumu Radio šodien pastāstīja Zemessardzes 4.brigādes pārstāve Līva Vecvagare.

Jaunie zemessargi tiks uzņemti 44.kājinieku bataljona sastāvā. Zemessardzē tiks uzņemtas arī trīs meitenes, no kurām viena ir mediķe un vēlas veidot militāru karjeru - kļūt par armijas mediķi.

Vecvagare sacīja, ka jauniešus stāties Zemessardzē motivē patriotisms, jauni izaicinājumi, iespēja pārbaudīt sevi, kļūt mērķtiecīgākiem, disciplinētākiem.

Liepājā kļūt par zemessargu var, dodoties uz 44. bataljona štābu Atmodas ielā ar personu apliecinošu un izglītības dokumentu kabatā. Pēc tam tiek izieta veselības pārbaude un, ja viss ir kārtībā, sākas apmācības.

Vecvagare piebilda, ka jauniešu izpratne par to, kas bija barikāžu laiks, ir samērā laba, sevišķi, ja kāds no vecākajiem ģimenes locekļiem Barikādēs piedalījies un var pastāstīt savas atmiņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)