Banner 980x90

Bērnu sporta nodarbības – vai uz tām iespējams ietaupīt?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ikviens bērns agri vai vēlu sāk apmeklēt kādu pulciņu. Visbiežāk tieši zēni ir tie, kuri izvēlas doties uz sporta pulciņiem. Tiek spēlēts basketbols, futbols, volejbols, kāds vēlas kļūt par lielisku airētāju vai hokeja spēlētāju. Protams, visi šie sporta veidi prasa arī zināmu finansiālu ieguldījumu. 

Bet vai zināji, ka arī šos izdevumus ir iespējams padarīt daudz mazākus? Ja nezināji, tad šis raksts ir kā radīts tev, jo esam apkopojuši pāris noderīgu padomu, kas noteikti tev noderēs, ja vēlies sūtīt savu bērnu uz sporta nodarbībām, tomēr meklē iespējas, kā uz to iespējams ietaupīt. 

Ekipējuma iegāde
Atkarībā no tā, kuru sporta veidu ir izvēlējies bērns, protams, ikvienam ir nepieciešams gan atbilstošs ekipējums, gan arī sporta tērps. Tas nenozīmē to, ka uzreiz nepieciešams iegādāties pašu jaunāko ekipējumu. Ir iespējams iegādāties arī lietotu ekipējumu, kas nebūt nav sliktāks par jaunu. 

Tāpat vari sekot līdzi arī dažādām izpārdošanām un noliktavu tīrīšanām, kuru laikā iespējamas milzīgas atlaides dažādiem sporta apģērbiem un ekipējumam, tādā veidā nebūs nepieciešams kredīts, lai varētu iegādāties visas nepieciešamās lietas, lai bērns varētu apmeklēt sporta nodarbības. 

Pārdod veco ekipējumu
Vēl viena lieliska ideja – piemēram, ja bērns ir izvēlējies spēlēt hokeju un ir nepieciešams iegādāties jaunu hokeja nūju, pirms jaunas nūjas iegādes noteikti padomā, ka, iespējams, pastāv iespēja pārdot veco hokeja nūju un par iegūto naudu iegādāties jaunu. Un šis darbojas uz visām lietām, kas saistītas ar sportu! Tāpat vari arī mainīties ar lietām ar citu draugu vai kolēģu bērniem. Ja bērns ir izaudzis no sporta tērpa, vari to apmainīt pret piemērotāku sporta tērpu. Tas ir lielisks veids, kā ietaupīt diezgan lielu naudas summu! 

Noteikti padomā arī par iespēju īrēt nepieciešamo ekipējumu, jo arī tādā veidā tas būs daudz lētāk nekā iegādājoties pavisam jaunu ekipējumu. Tas der situācijās, kad bērns vēl ir ceļā uz sevis izzināšanu un nevar saprast, vai konkrētais sporta veids viņu aizrauj. Tāpēc drošības pēc labāk īrēt sporta inventāru nevis iegādāties to. 

Savukārt, ja ir redzams, ka bērns ir apņēmības pilns ar šo sporta veidu nodarboties ilgu laiku vai pat visu savu dzīvi un šī degsme viņa acīs nepazūd, tad, protams, ir vērtīgi iegādāties individuālo ekipējumu, jo izmaksu ziņā tas būs daudz izdevīgāk nekā visu laiku šo inventāru īrēt. 

Pieteikšanās sacensībām
Dažādos sporta veidos bieži tiek rīkotas sacensības. Iespējams, jau esi pamanījis, ka šādām sporta sacensībām ir arī dalības maksa. Attiecīgi, ja piesakies ātrāk, tad dalības maksa ir zemāka, savukārt, ja piesakies dienu pirms sacensībām, tad dalības maksa ir daudz augstāka.

Izmanto skolas piedāvājumus
Skolas bieži vien bērniem piedāvā izmēģināt spēkus dažādos pulciņos, piedāvājot tos bezmaksas. Tādā veidā bērnam ir iespēja izzināt sevi un saprast, kurš no sporta veidiem viņam liekas pats atbilstošākais. Savukārt vecākiem atkrīt domas par to, kur lai gūst naudu, lai apmaksātu visus izdevumus par dalību pulciņā, jo skolas piedāvā nodarbības bezmaksas un nav nepieciešams kredīts, lai varētu apmaksāt bērnu dalību dažādos sporta pulciņos. 

Bērnam nepieciešams izvēlēties
Ļoti būtiski ir jau agrā vecumā saprast, kurš no sporta veidiem pašam bērnam liekas pats piemērotākais tieši viņam. Ir bezjēdzīgi darboties vairākos sporta veidos, jo labāk tomēr ir tendēties uz vienu konkrētu sporta veidu, tādā veidā arī izdevumi par to būs daudz zemāki. 

Izmaksas par ceļu
Bieži vien vecāki aizved savu bērnu uz sporta nodarbību, kas ilgst apmēram stundu, tad dodas uz mājām, un tad atkal dodas pie bērna, lai aizvestu viņu no sporta nodarbības uz mājām. Ir vērts padomāt, varbūt nemaz nav nepieciešams doties prom, bet gan labāk pagaidīt bērnu turpat skolā, līdz viņam beidzas šī sporta nodarbība. Tādā veidā krietni samazināsi izdevumus par nokļūšanu uz treniņu un atpakaļ. 

Bezmaksas sporta veidi
Tomēr, ja nav nepieciešami naudas līdzekļi, lai varētu sūtīt bērnu uz dažādām privātajām nodarbībām, noteikti ir vērts padomāt arī par dažādām bezmaksas alternatīvām.

Ikvienam no mums ir iespēja skriet, braukt ar velosipēdu, kopā ar draugiem spēlēt basketbolu, futbolu, nodarboties ar vieglatlētiku un darīt daudzas citas lietas. Tas ir lielisks veids, kā saglabāt lielisku fizisko formu jebkuros laikapstākļos. 

Nodarboties ar sportu ir forši, un nepieciešams bērnu jau no mazotnes mudināt kustēties un piedalīties dažādās sporta nodarbībās, lai pēc laiciņa viņš pats saprastu, ka viņam pašam vislabāk iet pie sirds, un attiecīgi šo talantu attīstīt. Un nebūt nav jādomā, ka nodarbošanās ar sportu prasa lielus naudas līdzekļus. 

Arī uz sporta nodarbību rēķina ir iespējams ietaupīt, galvenais ir ieslēgt radošo domāšanu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)