Banner 980x90

Darba drošība un aizsardzība – kādus kursus izvēlēties uzņēmuma darbiniekiem?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Darba drošība un aizsardzība ir elementi, bez kuriem nav iedomājams neviens atbildīgs uzņēmums. Zināšanas par būtiskākajiem darba aizsardzības pamatjautājumiem, normatīvajiem aktiem, darba vides risku ietekmi, novērtēšanu un novēršanu, var palīdzēt sekmīgi atrisināt radušos problēmu, izvairīties no traumām, atsevišķos gadījumos izglābt cilvēku dzīvību.

Lai palīdzētu uzņēmuma atbildīgajām personām iegūt nepieciešamās zināšanas un prasmes darba aizsardzībā, ir pieejami dažādi darba aizsardzības kursi. Kā izvēlēties savam uzņēmumam piemērotāko variantu?

Mācību centrs "Drošība" –  uzticams un drošs sabiedrotais!
FN-SERVISS – viens no vadošajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas specializējas ugunsdrošības un darba aizsardzības jomā, saviem klientiem piedāvā dažādus ar ugunsdrošību un darba aizsardzību saistītus kursus un seminārus visa gada garumā. Uzņēmums tirgū darbojas kopš 2002.gada, un tas apvieno nozares zinošākos un pieredzes bagātākos speciālistus.

Mācību centrā "Drošība" ir FN-SERVISS "zināšanu un kompetenču laboratorija", kur ikdienā nozaru labākie speciālisti konsultē un apmāca interesentus darba aizsardzības un ugunsdrošības jomās.

Izmantojot inovatīvu pieeju izglītošanas procesā, mācību centrs "Drošība", piedāvā instruktāžas, praktiskās nodarbības un apmācības, palīdzot darbiniekiem izvairīties no ugunsnelaimēm un citiem negadījumiem darba vietā. Ja vēlaties, lai Jūsu komandā strādātu kompetents un zinošs darba aizsardzības speciālists, kurš zina, kā organizēt ugunsdrošības un darba aizsardzības sistēmu organizācijā, sūtiet viņu pilnveidoties uz mācību centru "Drošība"!

60 stundu pamatlīmeņa kursi "Darba aizsardzība"
No 2013.gada 1.jūlija darba aizsardzības speciālistu apmācību apjoms ir samazināts no 160 uz 60 stundām, ļaujot kursantiem apgūt nepieciešamās iemaņas īsākā laika posmā un koncentrētākā veidā.

60 stundu pamatlīmeņa kursi noderēs tiem interesentiem, kuriem nepieciešams apgūt darba aizsardzības speciālista pienākumu pildīšanai vajadzīgās iemaņas. Šie kursi būs piemēroti Jūsu darbiniekiem, ja uzņēmums, no darba vides risku viedokļa, nekvalificējas kā bīstams.

Apmeklējot šos pamatlīmeņa kursus, jaunie darba aizsardzības speciālisti iegūs noderīgas zināšanas par šādām tēmām:
• vispārējie jautājumi darba aizsardzībā;
• darba vides risku ietekme, kā arī to novērtējums un novēršana;
• normatīvie akti darba aizsardzības un ugunsdrošības jomā.
Mācību centrs "Drošība" atrodas Rīgā, Brīvības gatve 204 b.

Par darba drošību jautājiet zinošiem konsultantiem!
Ja uzņēmuma darba aizsardzības organizatorisko struktūru nav iespējams izveidot (nevar pieņemt darbā atbilstošu darbinieku vai apmācīt esošo un uzdot viņam darba aizsardzības speciālista pienākumus), darba devējs darba aizsardzības sistēmas izveidē un uzturēšanā iesaista kompetentu institūciju vai kompetentu speciālistu. FN SERVISS saviem klientiem piedāvā veikt šādus darba aizsardzības pasākumus:
• darba vides risku novērtēšana;
• darba aizsardzības sistēmas organizēšana;
• darba vides iekšējās uzraudzības veikšana uzņēmumā;
• darba aizsardzības dokumentācijas audits;
• uzņēmumā nepieciešamo dokumentu izstrādāšana;
• darba aizsardzības instrukciju izstrādāšana dažādiem amatiem, darbu veidiem;
• obligāto veselības pārbaužu noteikšana;
• individuālās aizsardzības līdzekļu izvēle;
• drošības zīmju noteikšana;
• nepieciešamo vakcināciju noteikšana;
• laboratorisko mērījumu veikšana un organizēšana;
• trokšņa, apgaismojuma un mikroklimata mērījumi;
• konsultācijas par darba tiesiskajām attiecībām un organizatoriskajiem jautājumiem.

Ar citiem Jūsu uzņēmumam noderīgiem kursiem, semināriem un instruktāžām, iepazīstieties FN-SERVISS interneta vietnē. Uzņēmuma pārstāvniecības atrodas Rīgā, Valmierā, un kopš maija vidus arī Kurzemes reģionam ir savs pārstāvis – Imants Liģis. 

Atcerieties! Darba aizsardzība ir neatņemams uzņēmuma labklājības elements, savukārt zinoši un instruēti darbinieki ir pirmais solis drošas darba vides veidošanā. Parūpējieties par saviem darbiniekiem, un viņi parūpēsies par Jūsu uzņēmuma klientiem!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)