Banner 980x90

Darbs Jūrmalā – un kā šeit palīdzēs Dālderis?

Mājsēdes laiks lielu daļu būs pārliecinājis, ka darbs no mājām ir vislabākais strādāšanas modelis, citiem savukārt vēl vairāk ļāvis apzināties kolektīva nepieciešamību. Jūrmala korona vīrusa laikā nemaz nav tik tukša – pastaigās gar jūru arī vēsajā gada laikā atveldzi meklē daudzi. Ja ne Rīgas kafejnīcas un klubiņi, tad priežu gaiss, jūras šalkoņa un plašais horizonts. Veselīgāks dzīvesveids un būšana tuvāk dabai – vai gan uz to nemudina iespēju trūkums tikties ar draudzenēm kaut uz vienu tasi termosa kafijas?
Latvijas lielākā kūrortpilsēta daudziem ir ne vien sapņu atpūtas vieta, bet arī mājvietas un darba vieta. Varbūt tiešajam priekšniekam to atzīt būtu grūti, tomēr klusi dvēselē daudzi turpina cerēt, ka ofisos nemaz tik drīz atgriezties nevajadzēs, jo mājās ir gana omulīgi. Savukārt liela daļa uzņēmumu šajā laikā būs apzinājusies, ka īre par telpām ir lieki tēriņi – ar darba pienākumiem padotie tiek galā arī no savu mājvietu mīkstajiem dīvāniem.

Par to, ko nākotnē piedāvās darbs Jūrmalā, spriest vēl ir pāragri – nav teikts, ka uzņēmumi pēckrīzes apstākļos turpinās strādāt ierastajā kārtībā. Arvien jāmācās pierast pie jaunajiem apstākļiem – izmainītā darba tirgus situācija ir tikai viena monētas puse. Kad liela daļa nozaru piedzīvojušas kritisku pagrimumu un pat lielākie uzņēmumi pieteikuši masveida darbinieku atlaišanu, gribot negribot jāapzinās – pieprasījums darba tirgū šobrīd ir citādāks nekā vēl pirms 2020. gada. 

Bezdarbniekiem ir aktuāli attīstīt digitālās prasmes, kā arī iegūt vadītāja apliecību smagāku kategoriju transportlīdzekļiem – loģistika un digitālā vide ir sfēras, kurās darba iespējas paveras arī sarežģītajos krīzes apstākļos. Tāpēc bezdarbniekiem tiek piedāvāti dažādi kursi kvalifikācijas celšanai, šobrīd – attālinātā režīmā. Tomēr ko tad, ja bezdarbs ir ieildzis un jau grūti noticēt, ka šī tuneļa galā reiz sagaidīs gaisma? Turklāt uz papēžiem min baisā stunda, kad dīkstāves un bezdarba pabalsti beigsies...

Ne velti saka – kad aizveras vienas durvis, atveras citas. Krīzes situācijās jāmeklē radoši risinājumi. Viens no šādiem radošo risinājumu meklētājiem ir sludinājumu portāls dalder.lv, kas piedāvā oriģinālas, inovatīvas un noderīgas funkcijas. Portāla piedāvātās iespējas lietotājam var kļūt par sabiedroto gan meklējot vakances, gan sūtot CV. Turklāt reģistrēšanās portālā var kļūt arī par iespēju attīstīt ko savu un piepelnīties papildus.
 
Vēlies savu mājaslapu?
Mājas tīrīšanas pakalpojumi, bērnu pieskatīšana, palīdzība mājas darbu izpildē, eseju vai kursa darbu rakstīšana, klavierspēles vai angļu valodas privātstundas – tie ir tikai daži no variantiem, kā papildus piepelnīties. Ne vienmēr šāds papildus darbs nes tūkstošos mērāmus ienākumus. Arī darinot ko savām rokām – rotaslietas, māla trauki, gleznas, mēbeles vai sapņu ķērāji – šim piedāvājumam bieži vien nav fabrikas lentas nodrošinātie apjomi. Tomēr arī šajos gadījumos vajadzīga reklāma, lai atrastu potenciālos klientus. Palīdz labi aizlikts vārds un privāta mājaslapa, kas sniedz profesionālu iespaidu. Klientiem ir svarīga spēja uzticēties, lai rezultātā saņemtu to kvalitāti, par kuru tiek maksāts. 

Dalder veidotāji šo vajadzību ir apzinājušies, tāpēc ievietojot sludinājumu ar savu piedāvājumu, reklāma neaprobežosies tikai ar pliku info. Katrs reģistrēts lietotājs iegūst savu profesionāli veidoto mājaslapu, kas organiski iekļaujas kopējā platformā. Šeit katru privātskolotāju, auklīti, šuvēju, mākslinieku vai rotaslietu izgatavotāju varēs atrast gluži kā Trustpilot globālajā platformā visdažādākos pakalpojumu sniedzējus. Un katrs šeit varēs iegūt arī savas zvaigznītes!
 
Cik jāmaksā par mājaslapu? Šāda iespēja dalder.lv ir bez maksas, jo tas ir sludinājumu portāla koncepta pamatā. Tāpat arī sludinājuma ievietošana ir par brīvu. Mājaslapā ir visas iedaļas, kas nepieciešamas profesionālai lapai – kontaktu, visu piedāvājumu un atsauksmju sadaļa. Ir vieta profila un fona attēlam gluži kā sociālajos tīklos. Pie katra sludinājuma dalder.lv redzams sludinājuma ievietotāja profils. 
Tas sludinājumus palīdz klasificēt vēl nebijušā līmenī, jo tā vairs nav nesaistītu sludinājumu jūra – katra autora ievietotos sludinājumus vienuviet var aplūkot konkrētajā profilā.
 
Kāpēc atsauksmes ir svarīgas?
Dalder.lv ir vietne, kurā iespējams meklēt informāciju arī par Jūrmalas uzņēmumiem. Ja ieinteresējusi noteikta vakance, lai uzzinātu vairāk, jāatver sludinājumam piesaistītā mājaslapa. Tajā varēs iepazīties ar citu darbinieku atsauksmēm. Šobrīd gan atsauksmes ievieto tikai daži – tomēr profila lietotāju skaits pieaug, kas dod cerību, ka šī vietne pārtaps nākotnes Latvijas sludinājumu portālā un plašākajā un uzticamākajā no atsauksmju bāzēm.

Turklāt atstāt atsauksmes var arī uzņēmumi par saviem darbiniekiem. Kuram gan negribas strādāt pieczvaigžņu uzņēmumā vai noalgot pieczvaigžņu darbinieku? Tāpat – kuram gan negribas kaut cilvēcisku apsvērumu dēļ uzzināt par to, kāds ir darbavietas iekšējais klimats vai kā potenciālajam darba ņēmējam klājies citās darba vietās?

Starp citu, augstākās pozīcijas portālā arvien notur Presto autoskola, kura novērtēta ar 5 zvaigznēm. Uzņēmums aicina pievienoties kolektīvam pasniedzējus un instruktorus Jūrmalā, kā arī piedāvā finansēt nepieciešamās apmācības. Ņemot vērā, ka šajā autoskolā atalgojums ir par 50% augstāks nekā vidējais nozarē, nav brīnums, ka ir tik labs reitings. Taisnības labad jāatzīst, ka Jūrmalas vakanču sadaļā lielas konkurences autoskolai nav, tomēr portāla veidotāji cer, ka drīz šo vietni sāks izmantot lielāks skaits uzņēmumu.
 
Pētījumi apliecina, ka pat 1 pievienotā atsauksme palielina iespēju piesaistīt jaunus interesentus. Arī negatīvas atsauksmes uzņēmumam var kalpot par svētību – visi vienmēr apmierināti nebūs, tāpēc kritiski komentāri kalpos tikai par apliecinājumu uzņēmuma autentiskumam, kas savukārt vairos uzticamību. Tā arī ir iespēja uzlabot esošā pakalpojuma kvalitāti. 
 
Kāpēc darba meklētājiem tas var būt noderīgi? No vienas puses, var vairāk uzzināt par izraudzīto darba devēju, no otras puses, tā ir iespēja iegūt sev pašam reklāmu sfērā, kurā piepelnīties papildus. Varbūt pat tas, kas sākas kā neliela haltūra pašnodarbinātā statusā, pārvērtīsies nopietnākā biznesā?
 
Un kurš gan ir teicis, ka bezdarbniekam nevarētu būt haltūras? Papildus stipendijai, kuru iespējams gūt, apmeklējot dažādus NVA kursus, bezdarbnieks var reģistrēties kā pašnodarbinātais. Ja ienākumi nepārsniedz minimālo algu, vienlaikus paturēt varēs arī bezdarbnieka pabalstu.
 
CV ceļvedis 
Tā ir vēl viena no oriģinālajām funkcijām, ko izmantot portālā – tiešsaistes CV konstruktors. CV dizains, forma un struktūra jau ir gatava un rūpīgi pārdomāta. Darba meklētājam tikai jāaizpilda vajadzīgās iedaļas. Ja ārzemju vietnēs tas pieejams par papildu maksu, mūsu pašu dalder.lv tas ir par velti. Tomēr kvalitātes latiņa ir augsta – šeit iekļautas iedaļas, par kuru būtisko lomu vidējais CV sastādītājs, visticamāk, neaizdomājas. Piemēram, darba pieredzes sadaļā jānorāda aiziešanas iemesls, bet nākotnes darba prasību ailē – vēlamais atalgojums. Tie ir jautājumi, kurus parasti uzdod darba intervijā – norādot šo informāciju CV, šo sadaļu klātienes (vai Zoom) intervijā, iespējams, varēs izlaist. 
 
Saka, ka velns slēpjas detaļās. Ar to tiek domāts, ka niansēm ir liela nozīme, tās paceļ virs viduvējā līmeņa un ļauj pietuvoties izcilībai. Par dalder.lv sastādītā CV kvalitāti var pārliecināties, izveidojot savu pirmo CV ar Dalder palīdzību šeit. Lapas veidotāji ievadā piedāvā arī CV sastādīšanas vadlīnijas, kurās noteikti ir vērts ieskatīties.
 
Nepalaid garām savu sapņu darbu!
Pat aktīvākajiem darba piedāvājumu apskatītājiem var paslīdēt garām kāda detaļa! Ja aktuālas vakances Jūrmalā, iespējams panākt, ka par sludinājumu informē paziņojums! Piemēram, pieejamo vakanču sadaļā var atvērt instruktora vakances piedāvājumu. Virs pieejamajiem sludinājumiem būs redzama meklēšanas josla, kurā aizpildīt iedaļas – norādīt darba laika, izglītības līmeņa un citus kritērijus. Nospiežot pogu "saglabāt", tiek izveidots filtrs. 
 
Lapas augšējā kreisajā stūrī blakus savam vārdam un uzvārdam ir filtra ikona – uz tās klikšķinot, būs redzams izveidotais filtrs jeb jau gatavie meklēšanas kritēriji. To izvēloties, automātiski tiks parādīti visi sludinājumi ar jau iestatītajiem rakstura lielumiem. Nākamreiz nebūs manuāli viss jāievada atkārtoti, tikai vien kā jāatver jau gatavais filtrs!

Un tas nav viss – ja parādīsies jauns sludinājums, kas atbilst uzstādītā filtra kritērijiem, par to atnāks paziņojums gan Dalder profilā, gan arī e-pastā. Pateicoties šai funkcijai, sludinājumu atsijāšana būs daudz efektīvāka, vienkāršāka, ātrāka un ērtāka. Un tas nozīmē, ka jaunumi vakanču sadaļā noteikti sasniegs tavas ausis – pat tikmēr, kamēr saldi gulēsi!
 
Kāpēc vēl sākt lietot Dalder? 
Tāpēc, ka šī sludinājumu platforma izceļas ar personīgu pieeju, katram lietotājam ir savs profils un iespēja to pārvaldīt. Tas nozīmē ne vien atlasīt savus favorītsludinājumus vienuviet, filtru izveidi vai atgādinājumu saņemšanas iespēju par interesējošo saturu, bet arī katrs ievietotais sludinājums ir personalizēts, jo savienots ar tā publicētāja profilu! 
 
Arī lokācijas ziņā dalder.lv ir daudz konkrētāks nekā citi sludinājumu portāli. Lapas augšējā labajā stūrī iespējams izvēlēties jebkura novada vai lielākās pilsētas sludinājumu dēli. Izvēloties Jūrmalu, visās sludinājumu kategorijās tiks atspoguļoti tikai tie piedāvājumi, kas pieejami tieši Jūrmalā. Ierasti sludinājumu portālos katrā sadaļā lokācija jāuzstāda atkārtoti. Tomēr Dalder gādā, lai nevajadzētu laiku tērēt liekās darbībās!
Gluži kā uz sludinājumu dēļiem, kur parasti reklamē tieši konkrētajā ciemā notiekošo – te nebūs nekādas liekas informācijas par blakus novadiem. Bet, ja ar savu pilsētu nepietiek, var jau arī paskatīties, kas notiek kaimiņos un tuvākajā apkārtnē, atverot arī kādas citas vietas sludinājumu dēli!

No parasta sludinājumu portāla Dalder pārtop daudz nopietnākā un daudzpusīgākā tirgus platformā. Ja interesē vakances Jūrmalā, šī būs vietne, kur aktuālajam jautājumam pieiet no vairākām pusēm!
 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)