Banner 980x90

Dzīvojamās istabas mēbeles

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ne visos mājokļos ir tik daudz telpu (jo īpaši dzīvokļos), lai varētu atļauties iekārtot atsevišķi guļamistabu un dzīvojamo istabu, tomēr, ja nu mums šīs iespēja ir, iekārtojam šo telpu maksimāli tā, lai tajā būtu ērti un patīkami gan pašiem, gan viesiem. 

Dzīvojamā istaba bieži vien ir telpa, kurā pavadām visvairāk sava laika – no rītiem, kad pārnākam no darba un vēlamies atpūsties, tāpēc tās iekārtošanā un mēbeļu izvēlē pievēršam īpaši rūpīgu uzmanību. Tā, lai viss būtu iekārtots pēc mūsu vēlmēm un maksimāli ērti, funkcionāli un praktiski. Te gan viss atkarīgs arī no katra izpratnes par atpūtu un brīvā laika pavadīšanu mājās.

Kāds izvēlēsies dzīvojamajā istabā izvietot maksimāli daudz plauktu, lai būtu kur novietot grāmatas un lasīšanai ērtu vidi, kādam citam būtiski būs tas, lai telpā būtu pietiekami daudz plašuma (vai vismaz iespēja pārvietot mēbeles uz telpas stūriem un sienām), lai varētu spēlēt atraktīvas spēles un telpas lielāko daļu atstāt atvērtu. Tad nu palūkosim, kas ir tās mēbeles, kas dzīvojamajā istabā visbiežāk atrod savu vietu. 

Dīvāns dzīvojamajā istabā ir teju vienmēr. Reizēm tas tiek aizstāts ar vairākiem mīkstajiem krēsliem vai citām sēdēšanai paredzētām (ērtām) mēbelēm, tomēr visbiežāk izvēlamies tieši dīvānu, jo uz tā vienlaicīgi var iekārtoties vairāki cilvēki, turklāt, ja ir vēlme, arī atlaisties guļus pozīcijā, ko uz krēsla izdarīt būs daudz grūtāk. Tie, kas pieraduši savās mājās laiku pa laikam uzņemt viesus, izvēlas izvelkamos dīvānus, ko uz nakti var lieliski pārveidot par plašāku guļvietu – viesiem, kam nepieciešamas naktsmājas. Parocīgi, turklāt iegūstam vienu papildu guļvietu mājoklī. 

Sekcijas – mēbeles, kas savu vietu mājoklī iekarojušas jau sen. Tikai ar laiku stipri mainījušās to formas, veidi un krāsas. Agrāko masīvo koka sekciju vietā nākušas modernas sekcijas dažādos stilos un veidos, ko varam pielāgot jebkura mājokļa interjeram, izvēloties gan lielākas, ar daudziem plauktiem un atvilktnēm, gan kompaktākas un nelielākas, ļaujot novietot tur visu nepieciešamo, vienlaikus neaizņemot pārāk daudz vietas telpā. 

Pats būtiskākais, kam bieži vien sekcijas izvēlē tiek pievērsta uzmanība – vieta, kas paredzēta TV un izklaides centram – jo īpaši tiem, kam brīvā laika pavadīšana mājās saistās ar filmu skatīšanos, spēlēm un spēļu konsolēm un tā tālāk. Protams, būtiskas ir arī tādas detaļas kā augstums, platums, dziļums, no kāda materiāla sekcija gatavota, kā tā izskatīsies mājoklī un tā tālāk. 

Kafijas galdiņš jeb žurnālgaldiņš – bieži vien interesanti, stilīgi un pat dizainiski neparasti kafijas galdiņi ieņem būtisku vietu dzīvojamajā istabā. Lielajam galdam šeit vietas bieži vien nav (ja nu vienīgi pie kādas sienas novietots, tomēr šāds interjera risinājums redzams reti). Kafijas galdiņš ir lieliska vieta, kur novietot televizora un citu ierīču pultis, telefonu, reizēm portatīvo datoru un, protams, savu kafijas krūzi vai kādu našķu trauciņu. Turklāt brīžos, kad ciemos ierodas viesi, ja esam ieraduši viesus uzņemt dzīvojamajā istabā, kafijas galdiņu varam pārvērst par brīnišķīgu uzkodu galdu, kur novietot dzērienus un ēdienus. 

Lieta, kad pamazām sāk izzust no dzīvojamās istabas, – paklājs! Tas ir grūtāk kopjams, daudz vieglāk pieķer un savāc visus putekļus un netīrumus, ja mājās ir dzīvnieki, paklāja tīrīšana prasa īpaši daudz pūļu. Bieži vien lielie paklāji tiek aizstāti ar nelieliem dekoratīvajiem paklājiem, kuru kopšana ir vienkāršāka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)