Banner 980x90

Eksperti: Uzņēmējiem Latvijā nākas darboties neskaidrībā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Analizējot situāciju biznesā un ekonomikā, jāsecina, ka uzņēmējiem Latvijā nākas darboties neskaidrībā, nacionālās informācijas aģentūras LETA, ''BIG event'' un "Pohjola Bank plc" rīkotajā konferencē "Biznesa stratēģija 2016" atzina eksperti.

Kā atzīmēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis, neskatoties uz neskaidrību par nākotni, uzņēmējiem ir jābūt plānam, jo neskaidrība pieaugs.

Ārvalstu investoru padomes valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska norādīja, ka pasaules ekonomikā un biznesā valdošās tendences sagādā gan riskus, gan iespējas. Tāpēc jebkuras nozares uzņēmējiem jāņem vērā globālās tendences un izmaiņas, kā arī jābūt gataviem tās pieņemt.

Tikmēr investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju aģentūras "Prudentia" partneris Ģirts Rungainis uzsvēra, ka pasaules tendencēs ir skaidrība, taču problēma Latvijā ir pašu domāšanā. Pēc viņa domām, situāciju biznesa vidē un Latvijā kopumā varētu mainīt pirmā postpadomju paaudze, kas patlaban jau esot izaugusi.

Taču, lai varētu veicināt ekonomikas un biznesa attīstību, Latvijā būtu jābūt daudz ciešākai uzņēmēju pārstāvju un valdības sadarbībai, kas patlaban "klibojot", atzina Rostovskis. Viņš uzskata, ka tas ir viens no lielajiem izaicinājumiem Latvijas situācijas un labklājības uzlabošanā.

Rungainis gan atgādināja, ka Latvija kopš 2009.gada ir viena no Eiropas straujāk augošajām valstīm, kā arī to, ka Latvijā joprojām ir izaugsme un tā turpināsies. Tomēr, lai sasniegtu dzīves līmeni, kas ir augstāks par vidējo Eiropā, Latvijai būtu jāaug par vismaz 5-6% gadā, nevis 2-3%. Viņaprāt, straujāku Latvijas izaugsmi nekā patlaban bremzē tas, ka Latvijā nav ekonomiskās politikas.

"Pohjola bank" Latvijas filiāles vadītājs Elmārs Prikšāns atzīmēja, ka Latvijā būs iespējams dzīvot tik labi, cik vietējie uzņēmēji spēs izmantot eksporta tirgus. Izaugsmes virzību noteiks tie uzņēmēji, kuri uzdrošinās riskēt un izaugt no maziem uzņēmumiem par lieliem reģiona spēlētājiem.

Kā ziņots, konferenci "Biznesa stratēģija 2016" organizē "BIG event" sadarbībā ar "Pohjola Bank plc" un nacionālo informācijas aģentūru LETA. Atbalsta: "LNK industries", "Firmas.lv", "PwC", žurnāls "Kapitāls", biznesa tehnoloģiju platforma "BiSMART", kā arī "ifinanses.lv" un "Prike".

Pasākums visas dienas garumā norisinās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)