Banner 980x90

Festivāla "Liepājas vasara" turpinājumā - Margarita Vilsone un "Willow Farm"

Rīga, 31.jūl., LETA. Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 2.augustā plkst.19 festivāls "Liepājas vasara" aicina baudīt kamermūzikas vakaru ar dziedātāju Margaritu Vilsoni un brazīliešu pianistu Marselu Amaralu, aģentūru LETA informēja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Savukārt 7.augustā plkst.19 varēs klausīties grupas "Willow Farm" 25 gadu jubilejas koncertu.

Soprāna balss īpašniece Vilsone, kas savulaik bijusi gan Latvijas Nacionālās operas, gan Nirnbergas valsts Teātra operas studijas soliste, programmas divās daļās piedāvās reti atskaņotu kamermūzikas programmu. Austriešu, amerikāņu, britu un krievu vokālās mūzikas pērles atklās jūtīgu un smalku dzejas pasauli, ko līdz ar solisti skaņās ietērps brazīliešu pianists Amarals, kuru "The New York Times" nodēvējis par "visizcilāko koncertmeistaru".

Sadarbība ar pianistu Amaralu bijušajai liepājniecei Vilsonei izveidojusies jau kopš studiju laika Nirnbergas Mūzikas augstskolā, kur viņš ir profesors vācu dziesmu interpretācijā.

"Jau tolaik sapratām, ka varam mūzikā ļoti labi kopā sastrādāties, ka mums kopā ir īpaša muzikālā dzirksts," stāsta dziedātāja.

Festivālā "Liepājas vasara" mūziķi atskaņos 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta sākuma mūziku, ko radījuši komponisti Albans Bergs, Ēriks Volfgangs Korngolds, Jozefs Markss, Bendžamins Britens, arī Sergejs Prokofjevs un Sergejs Rahmaņinovs.

"Šis ir mans repertuārs kamermūzikā - tur jūtos vislabāk, tur man gan emocionāli, gan krāsu un balss ziņā ir ko teikt, gan arī mūsu abu saspēlē," saka Vilsone.

Savukārt liepājnieku grupa "Willow Farm" šogad atzīmē savas pastāvēšanas 25.gadadienu un šim notikumam par godu rudenī klajā laidīs jaunu studijas albumu, kas grupas diskogrāfijā būs jau ceturtais. "Daļēju ieskatu jaunajā muzikālajā materiālā varēs gūt arī 7.augusta koncertā," sola grupas līderis un dziesmu autors Emīls Dreiblats.

Koncerts iecerēts divdaļīgs. Pirmā daļa būs klusākās, akustiskākās noskaņās, savukārt otrajā skanējums jau vairāk tuvosies rokkoncerta tradīcijām. Dziesmas no topošā albuma mīsies ar kompozīcijām no agrāko gadu ierakstiem.

Grupas pamatsastāvam - Dreiblatam (balss, ģitāras, taustiņinstrumenti, elektronika), Jānim Dreiblatam (ģitāra), Uldim Nolmanim (bass) un Mārim Zīlmanim (sitamie instrumenti) koncertā pievienosies arī pianists Normunds Kalniņš, kurš savulaik grupā muzicējis pastāvīgi.

Savu pirmo koncertu "Willow Farm" nospēlēja 1994.gada ziemā; kopš tā laika Emīla Dreiblata līdzgaitnieki mainījušies, bet "Willow Farm" turpina savā daiļradē apvienot dažādas alternatīvās mūzikas tradīcijas. 2014. gadā izdotais albums "Filma ar laimīgām beigām" saņēma mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" nomināciju kategorijā "Labākais pop/rock albums".

Jau ziņots, ka festivāls "Liepājas vasara", ko ik gadu organizē LSO, ir leģendārā vasaras simfoniskās mūzikas cikla "Liepājas vasara" garīgais mantinieks un turpinājums. Gadu desmitiem Liepājā, Jūras parka brīvdabas estrādē siltajās vasaras dienās liepājnieki un kūrviesi ar visām ģimenēm varēja baudīt simfoniskās mūzikas koncertus.

Tālajā 1783. gadā šo iniciatīvu aizsācis toreizējais Kurzemes hercogs Pēteris Bīrons. Pēdējos gados festivālā piedalījušies Giora Feidmans, Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica", Avi Avitals, Tokiko Kato, Maija Kovaļevska un vēl citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)